Renumitul autor Aleksandr Litvin, despre legătura dintre eclipsa inelară de Soare din 1 septembrie și seismul care s-a resimțit în România şi Republica Moldova

Renumitul autor Aleksandr Litvin, despre legătura dintre eclipsa inelară de Soare din 1 septembrie și seismul care s-a resimțit în România şi Republica Moldova
Foto: ea.md

Fanii din Chișinău ai autorului Aleksandr Litvin nu au omis să-l întrebe la întâlnire pe cercetătorul rus de unde se trage cutremurul recent care s-a simțit în Republica Moldova şi România.

Moldovenii sunt curioși dacă seismul a avut vreo legătură cu eclipsa inelară de Soare din 1 septembrie 2016, potrivit ea.md.

“Ultima, cea mai recentă eclipsă de Soare, a avut loc pe 1 septembrie. Ce se întâmplă în timpul elipsei? Umbra Lunii se mișcă pe suprafața Pământului, cauzând schimbarea geometriei lui. Dintr-o parte, fenomenul provoacă mareea, iar pe uscat – ridicarea scorței. De partea cealaltă a Pământului, au loc fenomene inverse, iar dacă fâșia de influență nimerește pe o zonă seismică, au loc cutremure sau dereglări tehnice.

Cu jumătate de an înainte de tragedia de la Cernobîl, a avut loc o eclipsă. Cu jumătate de an înainte de cutremurul din Hiroshima, a avut loc o eclipsă; cu jumătate de an înainte de marele cutremur din România, a avut loc o eclipsă. Fluctuațiile au loc lent, cam la jumătate de an. E destul de simplu să prevedeți asta, urmărind proiecția umbrei lunii pe o parte a globului și pe cealaltă.

După eclipsa din 1 septembrie, am analizat coordonatele părții opuse sectorului umbrit de eclipsă. Acolo s-au dovedit a fi insulele Hawaii, unde a pornit un uragan. În SUA au avut loc cutremure și explozia unei rachete.

Pe partea opusă zonei în care e văzută eclipsa, are loc sporirea gravitației. Scoarța terestră începe să se miște la propriu. Se mai întâmplă și un proces legat de intuiție, de luarea deciziilor. Cu cât mai mare e gravitația, cu atât mai mult scade intuiția. Explozia rachetei a fost legată de decizia incorectă a celor care au lansat-o.

Eclipsele și paradele planetelor cu adevărat ne influențează foarte mult. Fiecare dintre noi deține o funcție gravitațională”, a spus Aleksandr Litvin.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe