Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto Care sunt județele în care se află cei mai periculoși șoferi

Care sunt județele în care se află cei mai periculoși șoferi

Un articol de: |
Foto: capital.ro Auto

Autoritatea de Supraveghere Financiară a analizat frecvenţa daunei şi valoarea medie a daunelor la poliţele RCA, ținând cont de vârsta asiguratului, puterea motorului a vehiculului, dar şi locul înmatriculării, potrivit businessmagazin.ro.

Bucureștenii se află în topul celor mai periculoși șoferi, fiind urmați de constănţeni şi de ieşenii. În privința bucureștenilor, o explicație pentru frecvența daunei ar pute fi reprezentată de traficul aglomerat.

Citește și: Țara lui Dorel: Asfalt turnat PE ZĂPADĂ (FOTO)Andra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratANCHETĂ în Capitală! Taximetrist BĂTUT de șoferi UBER (VIDEO)

Cele mai mici frecvențe ale daunei s-au înregistrat în Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Sălaj cu 3,42%.

În ceea ce privește persoanele juridice, cele mai multe daune au fost întâlnite în cazul vehiculelor înmatricultae în Cluj, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Dolj (peste 11%) iar cele mai puţine la cele din Călăraşi, Caraş Severin, Botoşani, Harghita, Hunedoara Covasna, Sălaj (între 6% şi 7%).

Cu toate acestea, clasamentul pe județe de inmatriculare nu coincide cu dauna medie în funcţie de judeţ. Valoarea acesteia, pentru persoane fizice, a variat între 4.000-5.000 de lei (Argeş, Bucureşti, Cluj, Sibiu) şi 9.000-10.000 lei (judeţele Sălaj şi Suceava).

Citește și: A călcat cu mașina o polițistă, ca să scape de amendă (VIDEO)TOȚI șoferii vor fi AFECTAȚI: Iată care sunt mașinile care vor fi OBLIGATE să facă ITP-ul anual!Anunț SURPRIZĂ! Mr. Bean își scoate la VÂNZARE Mercedes-ul. Cum arată automobilul care va fi scos la LICITAȚIE (FOTO)

Cele mai multe daune de tip RCA au fost provocate de mașinile cu motoare puternice.

În ceea ce privește grupele de vârstă, cele mai multe accidente sunt provocate de tinerii vu vârste sub 25 de ani, unde frecvenţa daunei a fost de 6,15% şi de 4,59% la cei de peste 40 de ani.

Citeşte mai multe despre:   judete,   soferi,   periculosi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Auto