Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că taxa auto trebuie restituită integral

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că taxa auto trebuie restituită integral

Un articol de: |
Foto: bihon.ro Auto

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a specificat că restituirea eșalonată a taxei auto pe durata a cinci ani a fost declarată neconformă. Se dorește ca aceasta să fie plătită integral.

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a lăsat de înțeles că va fi o variantă care să nu afecteze pe nimeni.

Citește și: Restricții în traficul din București pentru următoarele 3 zile: Ce zone trebuie să evitămDani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarații“Mașinile Regelui” – Povestea “bijuteriei” părăsită într-o parcare din Drumul Taberei din Capitală (FOTO)

Guvernul trebuie să găsească o nouă variantă astfel încât cei care au plătit taxa auto să își primească banii integral.

"Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru, avem un grup de lucru şi sper ca, până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul "poluatorul plăteşte", care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a spus ministrul potrivit News.ro.

Ministrul Mediului a fost întrebat și ce se va întâmpla cu cei cărora această taxă trebuie să le fie restituită, Cristina Palmer precizând că se lucrează pentru identificarea unei modalităţi de a returnare a banilor.

Citește și: Efectul scumpirii accelerate a carburanţilor: Dacă un transportator face plinul unui singur TIR în Bulgaria, acesta câștigă 500 de leiCât ALCOOL pot consuma şoferii ÎNAINTE să urce la volan. Calcul: Cât timp trebuie să treacă până SE ELIMINĂ din organismGrav accident pe Autostrada 1. Trei autovehicule au fost implicate

"O să vedem. Aşa cum am găsit o soluţie pentru cei care, în trecut, pentru că acelaşi lucru s-a întâmplat, Curtea Europeană de Justiţie a declarat că taxa este ilegală şi până acum oamenii trebuiau să dea statul în judecată ca să îşi recupereze banii, anul acesta eu am introdus în mod special şi am lucrat cu colegii, am făcut un ordin de ministru comun ca să dăm posibilitatea ca şi pe cale administrativă să se recupereze aceşti bani de către cetăţeni şi vom vedea ce formulă vom avea în final, care să fie modalitatea de a returna banii”, a spus Cristina Paşca-Palmer.

Citeşte mai multe despre:   curtea de justitie,   Uniunea Europeana,   taxa auto
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Auto