Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto Noi modificări la RCA! ASF vrea obligații suplimentare pentru asiguratori

Noi modificări la RCA! ASF vrea obligații suplimentare pentru asiguratori

Un articol de: |

Noi modificări la Legea RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să scape de răspunderea verificării tarifelor contractelor pentru Răspunderea Civilă Auto, pasând-o unui actuator independent.  

Astfel,  asigurătorii RCA vor transmite, în termen de 30 de zile de la data modificării tarifelor de primă stabilite conform procedurilor interne, un raport întocmit de un actuar independent aprobat de către ASF, care să certifice fundamentarea acestora, scrie Adevărul.

Specialiştii afirmă că măsura poate avea consecinţe grave. Asta pentru că firmele private care vor superviza tarifele RCA vor putea fi trase mai greu la răspundere în cazul în care preţul poliţelor s-ar modifica nemotivat.

Citește și: Surpriză NEPLĂCUTĂ pentru șoferi: Când apare NOUA TAXĂ auto! Avem toate detaliileImagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră Restricții în traficul din București pentru următoarele 3 zile: Ce zone trebuie să evităm

De asemenea, ASF vrea şi să impună noi obligaţii și firmelor de asigurări Mai exact, vrea să oblige companiile de asigurări să „instituie un canal de comunicare prin care asiguraţii şi conducătorii vehiculelor pot solicita informaţii în legătură cu regularizarea daunelor produse vehiculelor avariate prin accidente de circulaţie acoperite de contracte RCA”. Accesul la acest canal de comunicare va fi pus la dispoziţia asiguraţilor la momentul încheierii contractului RCA sau pe parcursul derulării acestuia.

În plus, firmele de asigurare vor fi obligate să asiste asiguraţii, la cererea lor, în cazul în care aceştia nu ştiu ce au de făcut în cazul în care au fost victimele unui accident.

Citeşte mai multe despre:   RCA,   asigurare,   ASF
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Auto