Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto Noul cod rutier: Mopediştii şi motocicliştii nu mai au voie, de joi, să transporte pasageri băuţi

Noul cod rutier: Mopediştii şi motocicliştii nu mai au voie, de joi, să transporte pasageri băuţi

Un articol de: |

Noul cod rutier intră în vigoare începând de joi. Modificările îi vizează pe posesorii de mopede, dar şi pe cei care au doar permis categoria B. Aceştia vor putea conduce şi tractoare! Totodată, mopediştii şi motocicliştii nu mai au voie să transporte pasageri băuţi si sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate. În cazul în care sunt prinşi încălcând legea, vor plăti amenzi mai mari.

Noul cod spune ca nici un vehicol nu poate circula pe banda de urgenţă. În plus, bicicliştii nu mai au voie nici pe trecerile de pietoni şi neapărat, trebuie să aibă un act de identitate asupra lor.

Astfel, cei care pedalează vor trebui să se dea jos de pe bicicletă atunci când vor traversa pe o trecere de pietoni marcată, în caz contrar putând fi sancționați cu o sumă cuprinsă între 450 și 600 de lei. De asemenea, nu va fi permis nici învățatul mersului pe bicicletă pe drumuri intens circulate.

”Cu actul de identitate, da, sunt de acord, dar ca să nu mai treci pe trecerea de pietoni mi se pare o aberaţie. Bicicliştii întotdeauna au fost marginalizați. Și pe stradă și pe trotuar sunt mașinile, în aceeași masură. Parcate cum vor ei, de-a latul, de-a curmezişmul. Asta e situaţia”, se plânge un biciclist.

Noul cod rutier interzice soferilor să transporte persoane în stare de ebrietate pe autovehicule din categoriile mopede şi motociclete . Aceeaşi interdicţie o au şi transportatorii de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabină. În ceea ce priveşte examenul pentru permisul auto, cursul de pregătire teoretică va fi valabil timp de un an de la absolvire.

Polițiștii speră ca noul cod rutier să rezolve aceste probleme.

Noul cod rutier, intrat în vigoare începând de joi
Embed:

Citeşte mai multe despre:   noul cod rutier,   mopedisti,   motociclisti,   biciclisti,   act de identitate,   permis de conducere
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Auto