Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto Record mondial: Un Rolls-Royce Silver Ghost, vândut la licitație cu 5 milioane lire sterline

Record mondial: Un Rolls-Royce Silver Ghost, vândut la licitație cu 5 milioane lire sterline

Un articol de: |
Foto: Telegraph.co.uk Auto

Un automobil de epocă Rolls-Royce, despre care se spune că ar ”fi printre cel mai bine recondiționate”, a fost vândut pentru suma de 5 milioane lire sterline, considerată un record mondial. Silver Ghost-ul unic cu o vârstă de 100 de ani consumă aproximativ 16 litri la 100 de kilometri și poate rula cu viteza de 96 km/h, scrie Telegraph.co.uk.

Mașina a fost cumpărată inițial în 1912 pentru suma de 1.000 de lire sterline, iar acum a fost vândută la licitație cu 4.705.500 £, ceea ce l-a transformat în cel mai scump Rolls-Royce vândut vreodată la o licitație. Doi entuziaști auto s-au ”duelat” pentru a-și adjudeca mașina.

Cei prezenți la licitația Bonhams organizată la Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie au izucnit în aplauze la încheiere acesteia. Mașina a fost vândută deoarece proprietarul său american a decedat și va intra acum în posesia cumpărătorului, care a dorit să rămână anonim.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Auto