Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto SCANDAL! Șoferi români de TIR, arestați ABUZIV în Belgia: Ce fac autoritățile de la București? (VIDEO)

SCANDAL! Șoferi români de TIR, arestați ABUZIV în Belgia: Ce fac autoritățile de la București? (VIDEO)

Un articol de: |

Mai multe tiruri românești au intrat în conflict cu autoritățile belgiene într-un popas-benzinărie din zona portuară Zeebrugge, în apropiere de Bruges (Belgia), în urma unei razii de amploare efectuate luni dimineață. Șoferii au anunțat conflictul pe Facebook, într-un grup destinat transportatorilor, atât pentru a-și informa colegii, dar și cu speranța că autoritățile române să le vină în ajutor. Ei acuză, de asemenea, comportamentul violent și abuziv al poliției belgiene.  

Conflictul a pornit de la faptul că potrivit legii din Belgia, șoferii nu au drept de staționare mai mult de 45 de ore și este interzis să doarmă în mașinile pe care le conduc. Reglementarea intrată în vigoare în iulie 2014 prevede amenzi de până la 1800 euro pentru ce-i surprinși că încalcă prevederile cu privire la condițiile de repaos ale transportatorilor. Ceea ce s-a și întâmpălat cu șoferii români blocați acum în Zeebrugge: potrivit anunțurilor postate pe Facebook, au fost operate și unele arestări, ceea ce înseamnă că românii nu au acceptat pașnic rigorile legii din Belgia. Pe de altă parte, românii acuza poliția belgiană de violență și abuz.   

Scandal cu TIRURI românești în Belgia: Violență și arestări

Citește și: Nissan recheamă 320.000 de maşini de pe piaţa din Japonia! Care este CAUZAS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăDacia Duster NU oferă siguranță! Mașina s-a făcut PRAF la TESTELE EuroNCAP (FOTO)

Deși legea nu e recentă și e făcută pentru protecția traficului, șoferii din România nu au diurnele omologilor lor internaționali, care să le permită cazarea în spații corespunzătoare. De asemenea, raportat la lefurile pentru care trebuie să gonească zile în șir, românul preferă să doarmă în cabină și să mai economisească un ban. Principalii vinovați pentru o asemenea situație nu sunt șoferii, cât patronatele.

SCANDAL! Șoferi români de TIR, arestați ABUZIV în Belgia: Ce fac autoritățile de la București?

Citește și: NEBUNIE LA FRONTIERĂ: La PTF Nădlac II se stă o oră, pe ambele sensuri de trecere. Coloane kilometrice de mașini (FOTO)Surpriză NEPLĂCUTĂ pentru șoferi: Când apare NOUA TAXĂ auto! Avem toate detaliileRestricții în traficul din București pentru următoarele 3 zile: Ce zone trebuie să evităm

"Fraților nu sunt de acord cu hotelul! Am și argumente: dacă patronii ne plătesc hotelul fiți siguri că nu plătesc și mâncarea, și nu știu care dintre noi își permite să stea un Weekend pe mâncare la hotel. Sigur că n-o să se permită butelia și tradiționala Bucătărie șoferească în incintă", spune unul dintre șoferii de TIR în dezbaterea desfășurată pe Facebook.

Este de așteptat, dat fiind că nu este vorba de un incident minor, ca autoritățile de la București să intervină pentru atenuarea situației, pe termen scurt - la nivelul autorităților locale din Bruges, iar pe termen lung - la nivelul legilor și regulamentelor din România cu privire la transportatori.

Citește și: “Mașinile Regelui” – Povestea “bijuteriei” părăsită într-o parcare din Drumul Taberei din Capitală (FOTO)Efectul scumpirii accelerate a carburanţilor: Dacă un transportator face plinul unui singur TIR în Bulgaria, acesta câștigă 500 de leiCât ALCOOL pot consuma şoferii ÎNAINTE să urce la volan. Calcul: Cât timp trebuie să treacă până SE ELIMINĂ din organism

 

 

 

Citește și: Grav accident pe Autostrada 1. Trei autovehicule au fost implicate Accident spectaculos în Capitală: O mașină s-a oprit exact la intrarea în pasajului pietonal Obor (VIDEO)Care sunt pașii corecți pentru schimbarea rapidă și sigură a bateriei auto iarna

 

Citeşte mai multe despre:   tir,   scandal soferi,   Briges,   belgia
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Auto