Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Cine schimbă România? Cine schimbă România - Ana Maria Buda, studentă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Cine schimbă România - Ana Maria Buda, studentă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Un articol de: |
B1 TV

 continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

Pasiunea din liceu pentru matematică şi fizică a determinat-o pe Ana Maria Buda să urmeze cursurile facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj Napoca.

”Am avut dorința de a ma iniția în această lume a tehnologioei, care cunoaște o dezvoltare accelerată în zilele noastre. Faptul ca sunt singura fată de la secția de Electronică Engleză din cadrul facultății a fost o provocare pentru mine, provocare pe care însă am acceptat-o fără să ezit. Mărturisesc că aici, în cadrul facultății, am avut ocazia să mă dezvolt, să îmi ating potențialul”, a declarat  Ana Maria.

Şi continuă să progreseze. Cu toate acestea, Ana Maria Buda nu ia în calcul varianta de a lucra în străinătate. Se gândeşte cel mult la un master în afara graniţelor ţării.

“Am dorința de a pleca la master în străinătate. Îmi doresc să am parte de un mediu internațional și îmi doresc să acumulez cât mai multe cunoștințe, însă cu siguranță îmi doresc să profesez în România , să pot să ajut la dezvoltarea ei”, a precizat studenta Universitatii Tehnice.

Iar rezultatele au început deja să apară. Ana Maria a obţinut pentru al doilea an consecutiv o bursă Roberto Rocca, în valoare de 2.400 de euro.

“Însă cel mai mult mi-au atras atenția bursele de studiu Roberto Rocca. Am aplicat în momentul în care eram eligibilă, am fost chemată la un centru de evaluare. Momentul în care am primit răspunsul ca am fost acceptată, că mă aflu printre cei 40 de câștigători ai burselor din peste 600 de aplicanți inițiali, a fost unul de maximă fericire pentru mine”, a spus Ana Maria.

Şi îşi urmează visul în continuare, lucru pe care îl doreşte tuturor românilor care vor să schimbe România.

“Să își urmeze visul, să nu se dea bătuți. Oricât de greu ar părea uneori îndeplinirea unui anumit ideal atunci când îți dorești ceva cu adevărat se poate și să nu renunțe niciodată”, a mai declarat Ana Maria Buda.

Cine schimbă România - Ana Maria Buda, studentă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (3):
 • 1. De pt anonim | 20 Feb 2013 10:12

  prietene sa inteleg ca tie nu ti se pare normal ca in tara asta sa fie afisate steagul Romaniei si al UE, iar al "asa-zisului" tinut secuiesc nu? Pai in ce tara crezi ca traiesti?Noi nu avem intentia sa umilim pe nimeni, departe gandul, in schimb voi sunteti aia care solicita tot felul de drepturi si tratamente preferentiale, voua nu va pasa de tara asta, ci doar de binele vostru...sa fiu clar inteles, atata timp cat muncesti cot la cot cu mine ca sa ridicam tara asta, atunci esti fratele meu si ai tot respectul meu pentru asta...insa daca continui sa sfidezi tara asta si pe locuitorii ei prin comportament si atitudine, atunci povestea se schimba...nu noi avem nevoie de voi, ci voi aveti nevoie de Romania ca sa va ofere adapost, hrana, loc de munca, etc, aici romanii sunt stapani. Daca nu va convine treaba asta, nu va tine nimeni cu forta aici, nu cred ca se supara nimeni daca plecati...gl&hf

 • 2. De anonim | 16 Feb 2013 22:32

  Mie nu-mi pasa ca este la facultate, romani pot srie pe site
  destpre asaceva dar nu pot scrie ca maghiari sunt neapreciati si ca pestetot este afisat steagul romaniei si a uniunii europene si se plang ca steagul sechuilor este laga
  a cea a romaniei si zic lucruri neiettatoare cum ca ar fi o carpa nu este o carpa , la razboiul civil romani au promis multe lucruri pentru maghiari si cine a tinut comt ,nimeni mari politicieni pot sa zica ori ce pe mine si pe oricare maghiar din romania ar zice ca nu meritam asa comportament de catre romani si daca nu ar fi acest conflict intre romani si maghiari poate neam intelege suntem o natiune mandra si nu ne lasam comdusi siumiliti de nuci un roman !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 3. De Horatiu | 17 Decembrie 2012 15:54

  O sa ii treaca fetei. O sa mearga la master in strainatate, o sa ramana foarte probabil in diaspora intru cat are sanse mult mai mari de a-si vedea munca apreciata. Aveti un proiect optimist...as zice deloc realist, dar poate sunt subiectiv. Oricum succes!

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade