Cine schimbă România – Bogdan Călugăr, campion național la taekwondo la doar 24 de ani (VIDEO)

Cine schimbă România - Bogdan Călugăr, campion național la taekwondo la doar 24 de ani (VIDEO)

B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

Performanţă fără pasiune nu se poate. Sportivii înţeleg cel mai bine acest lucru. E nevoie de multă ambiţie pentru a trece de antrenamentele fizice sau de obstacolele psihologice din orice disciplină sportivă. Bogdan Călugăr a ajuns campion naţional de taekwondo la doar 24 de ani, iar acum îi ajută și pe alții să descopere tainele unui sport străvechi și să găsească prin intermediul lui calea spre echilibrul vieții.

De 17 ani, săptămână de săptămână Bogdan se luptă cu sine pentru a-și depăși limitele, în căutarea perfecțiunii. Taekwondo este sportul pe care l-a descoperit la 7 ani și în care s-a descoperit pe sine ca luptător. Absolvent și masterand al Facultății de Drept din Cluj Napoca, dar care a ales artele marțiale ca stil de exprimare.

„Am ajuns să practic acest sport prin intermediul antrenorului meu, Marius Bodea. La vârsta de 7 ani m-a adus într-o sală de taekwondo și pur și simplu m-am îndragăstit de acest sport”, povestește Bogdan.

Din pasiune pentru sportul ales ca destin în viață, la doar 24 de ani, Bogdan a ales să împărtășească și altora din experiența și pasiunea lui. Din Cluj Napoca merge săptămânal la Turda, unde a deschis o sală dedicată taekwondo. La cursuri vin pasionaí de arte marţiale de toate vârstele.

„Sunt aproximativ 25 de sportivi în sală, de toate vârstele, de la cel mai mic care are 7 ani până la 40 de ani. Unii vin pentru performanță, alții pentru condiție fizică, dar eu îi primesc pe toți și sunt fericit că vin în sală și se antrenează”, spune sportivul.

Chiar dacă la început Bogdan nu-și imagina că va ajunge campion, cu atat mai putin sa+i invete și pe altii, sportul l-a ajutat să vadă mai multe țări, să cunoască oameni deosebiți și să câștige respectul competitorilor săi. Cel mai mare ajutor l-a primit de la familie.

„Am fost în țară aproape peste tot, chiar și în afară, Belgrad, Austria, Croația. Am un mare noroc, am avut cel mai mare sprijin în familie. Mama, sora mai ales, cele mai mari finanțe au venit din partea lor și așa mi-am permis aceste experiențe”, povestește Bogdan.

Tânărul nu pune accent doar pe latura sportivă, războinică a unei arte străvechi, ci și pe felul în care taekwondo modelează oamenii.

„Pot să spun că este foarte bun și-l recomand la toată lumea. Te modelează, îți dă o coloană vertebrală te ajută în absolut orice domeniu al vieții, carieră, prieteni și pe tine”, explică Bogdan.

Cine schimbă România – Bogdan Călugăr, campion național la taekwondo

Embed:
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe