Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Cine schimbă România? Cine schimbă România - Psihologul Bogdana Bursuc, despre investiții în mentalitatea românilor (VIDEO)

Cine schimbă România - Psihologul Bogdana Bursuc, despre investiții în mentalitatea românilor (VIDEO)

Un articol de: |
B1 TV

 continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

Psiholog cunoscut și un bun analist al mentalității oamenilor, Bogdana Bursuc face parte din generația optimistă a României. După ce a analizat atent mentalitatea românilor, psihologul crede că în țara noastră nu doar de investiții financiare este nevoie ci și de investiții în mentalitate. Negativismul este ceea ce ne ține în loc, optimismul, ne-ar putea însă elibera.

„Principala problemă vine din convingerea asta pe care am dezvoltat-o cu toții pentru că avem niște nemulțumiri cumva reale, convingerea că lucrurile nu merg bine în România. Iar asta este o convingere care atrage un lanț de probleme ca să spun așa. Principala problemă este că dacă noi avem această convingere, noi ca și popor sau ca oameni tindem cumva toate lucrurile care apar să le evaluăm mai degrabă negativ”, a spune Bogdana Bursuc.

Fie în discursuri mai elevate, fie la colț de stradă, toată lumea vorbește despre puterea atitudinii pozitive, ca popor însă, gândirea este negativă, spun psihologii. Iar schimbările mult dorite sunt cumva alungate.

„Noi ca națiune în loc practic să-i suținem pe cei care își asumă să facă eforturi să facă schimbări, nu facem altceva decât să îi demotivăm pentru că noi având această convingere că lucrurile nu merg bine în România, atunci orice modificare sau schimbare o interpretăm mai degrabă ca un lucru care nu funcționează sau este amenințător”, mai spune psihologul.

Nici din punct de vedere economic negativismul devenit parcă marcă înregistrată în România, nu ne ajută. Bogdana crede că în economie sentimentele țin loc de multe ori de planuri de investiții.

„Dacă eu am o chestie de subevaluare, voi fi mult mai puțin tentat de exemplu să investesc în România, să deschid aici o afacere sau să-mi asum riscuri pentru că anticipările pe care eu le fac sunt în special anticipări negative și asta îmi blochează cumva inițiativa”, mai spune Bogdana Bursuc.

Reversul medaliei, supra-aprecierea ar putea ajuta România să devină mai atractivă pentru investitori.

„O altă variantă legată de supraevaluăre este de exemplu să aduc mari investitori în România, să intru în mirajul ăsta că se poate, că totul este posibil  și să-mi asum cumva chestii foarte mari care chiar să funcționeze, care chiar să ajute România, asta dacă reușesc să scap de capcana cu dezamăgirea”, mai explică Bogdana Bursuc.

În concluzie, spun psihologii, dacă noi nu ne simțim bine ca popor, atunci sunt slabe șansele de a-i aduce alături de noi pe alții. Iar acest lucru, dacă vrem să avem succes, trebuie schimbat.

Cine schimbă România - Psihologul Bogdan Burscul
Embed:


Citeşte mai multe despre:   bogdana bursuc,   mentalitate,   romani,   negativism,   Cine schimba Romania
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (4):
 • 1. De x&0 | 06 August 2014 08:50

  Teori,ca teoria, da praftica ...(pt ca noi estem dastepti)!casai meioriticestu

 • 2. De soimul7777 | 01 August 2014 16:29

  Rog pe cei care conduc RO da faca un pas istiric si da retraga trupele romane de pe scena de conflicte nato,pana nu Este prea tarziu! Voi nu vedeti unde de desfasoara toate aceste conflicte?de nur imprejurul israel-u-lui si impotriva rusiei care ar putea reactiona.toate tarile care ameninta aceasta Tara satanica sunt invadate de Tara care Este finantata permanent ,respectiv usa.Cand Israel si-a produs bomba atomica a ripostat cineva cum fac cu iranul sau Nord coreea??? Atunci ne intrebam cine sunt teroristii.Atacurile aus nu sunt motivate ci sunt stacuri organizate ca sa-si aduca planul diabolic pe plan mondial si infiintarea unui guvern mondial cu sediul la Tel Aviv.
  Speranta omenirii va veni ein rusia care va democratiza lumea,o va culturaliza si va asigura o viata sociala normala.

 • 3. De Dan | 02 Ianuarie 2013 17:01

  Crearea unei pareri optimiste si de incredere in noi ca natie, depinde mult de mass-media si de cei care ne conduc si mai putin de oamenii de rind.Si aceasta este posibil numai intr-o societate care apreciaza valoarea umana.Ceia ce nu e cazul in Romania.In Romania daca iti faci sa zicem 5 facultati la mari institutii Europene ti se va reprosa ca ai prea multa scoala si nu te v-a angaja nimeni aici.Vei fi nevoit sa pleci.Credeti-ma va rog.Cunosc un astfel de caz.

 • 4. De xx | 28 Decembrie 2012 11:37

  draguto, teorie cunoastem
  de teorie si promisiuni suntem satui pana in gat
  altceva?

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade