Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic 22.000 de angajați de la Finanțe au intrat în grevă din cauza proiectului Legii salarizării

22.000 de angajați de la Finanțe au intrat în grevă din cauza proiectului Legii salarizării

Un articol de: |
Foto: Digi24 Economic

UPDATE 12.30: Protestul s-a încheiat.

22.000 de angajați ai Ministerului de Finanțe protestează luni, fiind nemulțumiți de proiectul Legii salarizării, care ar urma să ducă la scăderea salariilor dacă va intra în vigoare, a anunţat Alianţa Naţională Sed Lex.

Citește și: Consiliul Concurenţei investighează 25 de bănci, IFN-uri şi societăţi de leasing. Vizate sunt inclusiv Unicredit Bank, BCR, Bancpost şi Raiffeisen BankPoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. Foto'Locuiesc cu fratele meu şi cumnata mea de 25 de ani. Am început să fac amor cu soţia lui, după ce a plecat în Franţa la muncă'PSD amenință cu pușcăria angajatorii care nu plătesc contribuțiile. Patronii vor face concedieri sau își vor închide afacerile și se vor angaja la stat

”Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp”, se arată într-un comunicat al sindicatului, citat de Digi24.

La protest participă angajați din toată țara, care cer Ministerului de Finanțe și Guvernului să revizuiască grilele de salarizare din proiectul de lege. Ei spun că proiectul Legii salarizării prevede o scădere salarială între 10-35%. 

În București, 650 de angajați protestează în fața Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice față de proiectul de Lege al salarizării. 

Citește și: ”În 2018 PSD se pregăteşte să plece de la guvernare. Aduce economia într-o stare precară şi vrea să câştige alegerile din opoziţie” Florin Cîţu face analiza bugetului pe anul viitorVrei locuința ta, fără chirie? ANAF vinde CASE IEFTINE! Când încep licitațiile și ce pași trebuie urmațiIdeile comuniste ale premierului: Tudose vrea închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile sociale ale angajaților și alte impozite

”Protestul a fost declanșat din cauza faptului că noul proiect al legii salarizării duce la tăieri de salarii și diminuarea veniturilor salariaților din DGRFP București. Sindicatul DGRFP București a încercat să prevină o astfel de manifestare, aducând în nenumărate rânduri la cunoștința conducerii MFP și ANAF starea de nemulțumire din rândul salariaților”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Finanțe București, citat de Digi24.

Salariații sistemului vamal s-au solidarizat cu colegii din direcțiile regionale ale finanțelor publice și au declanșat o acțiune de protest sub forma „excesului de zel". Mai exact, controlul efectuat la frontieră nu se mai face selectiv, ci sunt controlate toate mijloacele de transport. Acest lucru va duce la îngreunarea traficului sau chiar blocarea frontierei României.

Acțiunea este cauzată de tăierea salariilor începând cu data de 1 ianuarie 2018, ceea ce salariații sistemului vamal consideră că este inacceptabil.

Citește și: Bugetul pe 2018: Topul ministerelor în funcție de salariul mediu (FOTO)OECD: Vârsta medie de pensionare va crește cu 1,5 ani pentru bărbați și 2,1 ani pentru femeiMugur Isărescu: BNR depune eforturi pentru a face faţă atacurilor cibernetice. Nu este exclusă apariţia unei crize la nivel global

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic