Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic A murit Dan Fischer, bancher influent în perioada președintelui Constantinescu

A murit Dan Fischer, bancher influent în perioada președintelui Constantinescu

Un articol de: |
Foto: zf.ro Economic

Dan Fischer, bancher influent în perioada mandatului de președinte al lui Emil Constantinescu, a murit joi seară la Berlin, după mai mulți ani în care s-a luptat cu un cancer pulmonar, scrie Ziarul Financiar.

Fischer a lucrat pw Wall Street în anii 80 după care s-a întors în România.

Fischer a fost unul ditre consultanţii în vânzarea de către Ministerul Finanţelor a unor obligaţiuni de stat de 600 de milioane de dolari pe pieţele internaţionale, în 1997. Firma lui de brokeraj şi consultanţă locală, Danubius Securities, a participat la tranzacţia prin care OTE a cumpărat de la stat în 1998-1999 pachetul majoritar de acţiuni de la Romtelecom. Cu banii din acea tranzacţie, România a evitat intrarea în incapacitatea de plată.

Dan Fischer a fost implicat și în vânzarea de către România a creanţelor deţinute asupra unor state, în special cele africane, care au avut afaceri cu regimul comunist, către un grup de firme private, la un discount de 10-15%. Pachetul de creanţe se situa în jurul a 500 de milioane - 1 miliard de dolari.

Citeşte mai multe despre:   dan fischer,   bancher,   wall street,   OTE,   Ministerul Finantelor,   emil constantinescu,   brokeraj
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic