Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Acordul cu Fondul Monetar Internațional va fi discutat pe 27 septembrie

Acordul cu Fondul Monetar Internațional va fi discutat pe 27 septembrie

Un articol de: |
Foto: rfi.ro Economic

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional va discuta vineri, în 27 septembrie, scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile române privind noul acord stand-by pe o perioadă de doi ani, cu o valoare de circa 2 miliarde de euro, relatează B1 TV.

"Solicităm aşadar aprobarea unui nou Acord Stand-By (ASB) pentru 24 de luni, cu o valoare totală de 1.751,34 milioane DST (aproximativ 2 miliarde Euro, 170 procente din cotă), pe care intenţionăm să îl tratăm ca preventiv. Noul program ASB va susţine programul nostru economic cuprizător pentru perioada 2013-2015 de menţinere a politicilor macroeconomice sănătoase şi a stabilităţii sectorului financiar şi de continuare a reformelor structurale într-un context marcat de incertitudini externe semnificative", se arată în scrisoarea de intenţie transmisă FMI şi aprobată săptămâna trecută de Guvern.

Scrisoarea de intenţie este semnată atât de ministrul Finanţelor şi guvernatorul BNR, cât şi de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Citeşte mai multe despre:   acord cu FMI,   va fi discutat,   27 septembrie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic