Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Administratorul judiciar al Hidroelectrica denunță contractul cu Euro-P.E.C.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica denunță contractul cu Euro-P.E.C.

Un articol de: |
Foto: ghimpele.ro Economic

Hidroelectirca va denunța marți contractul de vânzare a energiei către firma gălățeană Euro-P.E.C., din cauza datoriilor în valoare de 37 de milioane de lei. Declarația a fost făcută de Remus Borza, proprietarul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectirca.

„Azi vom denunța primul contract direct al Hidroelectrica, respectiv cel cu Euro-P.E.C.,” a spus acesta, citat de Mediafax.

Firma Euro-P.E.C. este una din cele zece care cumpără prin contract direct enegie de la Hidroelectrica. Prețurile de vânzare către firmă sunt sub cele ale pieței. În 2011 ea a cumpărat energie de 45,3 milioane de lei de la Hidroelectrica, la un preț de 141 lei/MWh, când media pe piață OPCOM era de 220 lei.

În 2010, Euro-P.E.C. a avut o cifră de afaceri de 132 de milioane lei și profit brut de 1,48 milioane lei.

Procurorii DIICOT au început în 2006 o anchetă privind contractele prin care furnizau energie electrică complexele Turceni și Rovinari, inclusiv cel cu Euro-P.E.C. Prejudiciul acuzat de procurori era de 500 de milioane dolari.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic