Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Alte două companii, obligate să vireze bani la bugetul statului 

Alte două companii, obligate să vireze bani la bugetul statului 

Un articol de: |
Foto: ziuaconstanta.ro Economic

Transgaz, compania națională de transport al gazelor, și Transelectrica, transportatorul național al energiei electrice, au anunțat că Ministerul Economiei le-a cerut să distribuie fiecare câte 171 milioane de lei acționarilor sub forma de dividende, informează HotNews.  

Cele două companii au transmis că banii vor fi luați din conturile ”alte rezerve” și ”rezultatul reportat”. 

Citește și: Olguța crede că aduce bani de-acasă pentru indemnizațiile mamelor: Nimeni nu contribuie cu niciun leu, să fie clar! / Deputații au votat plafonarea indemnizațiilor (VIDEO)Adevărul despre plecarea Danei Grecu de la Antena 3. Acum a spus tuturorCrezi că te pricepi la mașini? Fă TESTUL MAȘINILOR ROMÂNEȘTI!EURO, LA MAXIMUL TUTUROR TIMPURILOR ÎN RAPORT CU LEUL!

"În conformitate cu prevederile art. 122 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, SNTGN Transgaz SA informează pe toți cei interesați asupra faptului că Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, în calitate de acționar majoritar, în numele statului, al SNTGN Transgaz SA, a solicitat convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acționarilor, având pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sub forma de dividende a sumei de 171 milioane lei  din sumele existente în soldul la 31.12.2016 al conturilor «alte rezerve» si «rezultatul reportat», au transmis reprezentanții Transgaz.

Recent, și Romgaz a anunțat că ministerul Finanțelor i-a cerut să aprobe rapid distribuirea sumei de 750 milioane de lei, sub forma de dividende, iar într-o situație similară se află și Conpet. 

De altfel, toate companiile de stat au distribuit deja dividende din profitul pe anul trecut. Asta după ce Guvernul a cerut, printr-un memorandum, ca acestea să distribuie sub formă de dividende peste 90% din profit. 

Citește și: Explicația lui Daea pentru scumpirea ouălor: Toamna apare curba de ouat / Liderul UCPR e încrezător: Au băgat puicuțe la creștere!Numărul 2 în INS e o fostă salariată la ”Alimentara”, pe vremea lui Ceaușescu. Specialista ”Domnișoara Eli” a avut pe birou un tablou cu chipul lui DragneaDoar o femeie știe să facă PIB-ul în toată România. Ea va ieși la pensie în 2 ani

Executivul speră astfel ca prin banii de la companii să acopere majorările salariale din sectorul bugetar, în condițiile în care încasările de la buget sunt mult mai slabe decât estimările. 

Aceste acțiuni vin în contextul în care fostul președinte al ANAF, Gelu Diaconu, acuza că ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, "sună personal la șefii companiilor de stat să facă rost de câteva sute de milioane de lei".
 

Citeşte mai multe despre:   Transgaz,   Transelectrica,   Ministerul Economiei,   dividende
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic