Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Amazon se lansează în domeniul vânzării de opere de artă

Amazon se lansează în domeniul vânzării de opere de artă

Un articol de: |
Foto: venturebeat.com Economic

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, se va lansa şi în domeniul vânzării de opere de artă, informează AFP.

Retailerul online va fi intermediar între cumpărători şi galeriile şi comercianţii de opere de artă prin intermediul platformei www.amazon.com/art, unde deja au fost scoase la vânzare peste 40.000 de lucrări.

"Amazon Art vine în sprijinul galeriilor care îşi pot aduce pasiunea şi expertiza pentru artiştii pe care îi reprezintă în faţa milioanelor de clienţi ai noştri", a declarat Peter Faricy, vicepreşedinte al Amazon, responsabil de platformele comerciale ale companiei.

Preţurile pentru o lucrare pe această platformă variază între 10 dolari şi pot ajunge la câteva milioane de dolari pentru o operă a unui artist celebru.

Astfel, pictura "Fragment de Nymphéas", de Claude Monet, a fost scoasă la vânzare la preţul de 2,5 milioane de dolari, în timp ce o operă de Andy Warhol poate fi cumpărată la 1,45 milioane de dolari, iar un tablou de Norman Rockwell, la 4,85 milioane de dolari (cel mai mare preţ din această colecţie).

În prezent, Amazon colaborează cu peste 150 de galerii şi comercianţi de opere de artă din Statele Unite ale Americii, Canada, Regatul Unit şi Olanda.


Citeşte mai multe despre:   amazon,   opere de arta,   galerie,   tablouri,   retailer online
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic