Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Analiști: BNR ar putea reduce marţi dobânda cheie de la 3% la 2,75%

Analiști: BNR ar putea reduce marţi dobânda cheie de la 3% la 2,75%

Un articol de: |

Banca Naţională a României ar putea reduce marţi, în cadrul şedinţei de politică monetară, dobânda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 2,75% pe an, concomitent cu păstrarea rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei, %, potrivit analiştilor.

„Conform opiniilor exprimate de participanţii la un sondaj intern în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar - Bancari din România (AAFBR), Banca Naţională a României ar putea reduce dobânda de politică monetară la 2,75% la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie de marţi, 4 noiembrie 2014. Majoritatea persoanelor care au participat la sondaj consideră că rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi menţinute constante", se arată într-un comunicat al organizaţiei, citat de Mediafax.

CA al BNR a tăiat la finele lunii septembrie dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte, de la 3,25% la 3% pe an, şi a diminuat ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în lei, de la 12% la 10%, menţinând RMO la valută la 16%.

Analiştii consideră că ciclul de relaxare a politicii monetare ar putea continua în 2015, "când dobânda ar putea fi redusă la 2,5% în luna decembrie".

Citeşte mai multe despre:   BNR,   analisti,   dobanda de politica monetara
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic