Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Anders Borg: Falimentul Greciei este foarte probabil

Anders Borg: Falimentul Greciei este foarte probabil

Un articol de: |
Foto: Pakistantoday.com Economic

Încercările de a evita falimentul Greciei par sortite eșecului, iar țara va ajunge într-o situaţie de default în ciuda tentativelor de salvare, a declarat, joi, ministrul de finanţe al Suediei, Anders Borg, citat de AFP.

”Cel mai probabil scenariu este al unui tip de default în Grecia. Având în vedere modul în care a fost gestionată situația până acum, falimentul Greciei nu poate fi exclus din deznodământul final”, a spus ministrul suedez în cadrul unui interviu acordat postului național de radio SR.

Borg este de părere că, și în cazul în care Grecia ar obține o prelungire a rambursării datoriilor și dacă noul guvern grec renegociază condiţiile impuse de Fondul Monetar Internaţional, datoria sa publică va ajunge oricum la 120% până în 2020.

”Un procent de 120% este rareori sustenabil, în special într-o țară cu perspective foarte slabe de creștere”, a mai spus Borg.

Citeşte mai multe despre:   Anders Borg,   ministrul de finanţe al Suediei Anders Borg
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic