Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic ANRE: Prețul gazelor va scădea de la 1 octombrie cu 3,5% pentru consumatorii noncasnici

ANRE: Prețul gazelor va scădea de la 1 octombrie cu 3,5% pentru consumatorii noncasnici

Un articol de: |
Foto: energynomics.ro Economic

Prețul gazelor pentru consumatorii noncasnici va scădea cu 3,5% în medie de la 1 octombrie la nivel național, cele mai semnificative reduceri, de aproximativ 6%, urmând să fie aplicate unor școli și spitale din jumătatea de sud a țării, a declarat, marți, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț, citat de Agerpres.

"De la 1 octombrie, pentru noncasnici prețul gazelor va scădea cu 3,5% că medie ponderată. Vor scădea prețurile pentru circa 90.000 de consumatori alimentați de GDF Suez, unde consumul este mai mare. Cele mai mari ieftiniri sunt de 6% și se vor aplica unor școli și spitale", a mai spus Havrileț.

Totodată, el a precizat că în cazul consumatorilor E.ON România nu va fi operată nicio modificare de preț.

"De la 1 ianuarie, potrivit legii, piața gazelor pentru noncasnici va fi complet liberalizată", a adăugat oficialul ANRE.

Havrileț a mai spus că, din 2015, consumatorii noncasnici care vor fi dereglementați vor negocia direct cu furnizorii prețurile de livrare.

Citeşte mai multe despre:   ANRE,   pretul gazelor,   va scadea,   1 octombrie,   3,5% scadere,   consumatori noncasnici
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic