Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic ANSVSA a interzis importurile de produse lactate din Bulgaria (VIDEO)

ANSVSA a interzis importurile de produse lactate din Bulgaria (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: consumator.gov.md Economic

ANSVSA a interzis importurile de produse lactate din Bulgaria deoarece zona de restricție în care se iau măsuri de protecţie împotriva dermatozei nodulare contagioase s-a extins la tot teritoriul statului vecin, astfel că acum întreaga țară este considerată zonă de restricție.

”În data de 14 iunie 2016 a fost adoptată de către Comisia Europeană, în cadrul Comitetului Permanent pentru Plante, Animale, Alimente şi Furaje, secţiunea Igienă, Decizia privind aprobarea programului de vaccinare de urgenţă împotriva dermatozei nodulare a bovinelor pe întreg teritoriul Bulgariei.

Citește și: Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" De ce ar fi comis criminala de la metrou fapta. Ce i s-a întâmplat la serviciuStau cu fratele meu şi cumnata mea. Am început să fac sex cu soţia lui, după ce a plecat în Franţa la muncăZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luni

Conform acesteia, zona de restricţie menţionată în Decizia 2016/645 de punere în aplicare a Comisiei Europene din 22 aprilie 2016, privind anumite măsuri de protecţie împotriva dermatozei nodulare contagioase din Bulgaria, s-a extins la tot teritoriul Bulgariei, acesta fiind considerat în totalitate zonă de restricţie.

În Codul Terestru OIE este stipulat faptul că, o ţară este considerată infectată cu virusul DNCB în urma confirmării unui focar în teritoriu, sau ca urmare a utilizării vaccinării împotriva virusului dermatozei nodulare contagioase a bovinelor (DNCB)”, se arată într-un comunicat ANSVSA.

Produsele din Bulgaria care nu vor mai ajunge pe piața românească sunt: colostru, lapte nepasteurizat şi produse lactate nepasteurizate (caşcaval din lapte nepasteurizat, brânză proaspătă, parmezan, anumite tipuri de iaurt, anumite tipuri de produse tradiţionale).

ANSVSA a interzis importurile de produse lactate din Bulgaria

Citește și: Prețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din AustriaPasajul de la Domnești nu primește nici un leu în 2018Nu vă e rușine?! “Dacă statul greşeşte, NU păţeşte nimic. Dacă privatul greşeşte, îl vreţi în puşcărie!”

 

Citeşte mai multe despre:   ANSVSA,   Bulgaria,   importuri,   lactate,   dermatoza nodulare a bovinelor
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic