Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Astra Vagoane, Meva și Romvag Caracal, preluate de un investitor german cu peste 30 de milioane de euro

Astra Vagoane, Meva și Romvag Caracal, preluate de un investitor german cu peste 30 de milioane de euro

Un articol de: |
Foto: virtualarad.net Economic

Companiile Astra Vagoane Arad, Meva și Romvag Caracal, aflate în proces de insolvență, au fost preluate de către un investitor german, care a plătit peste 30 de milioane de euro pentru cele trei societăți. Anunțul a fost făcut luni, de către administratorul lor judiciar, Casa de Insolvență Transilvania.

Adunările creditorilor celor trei companii din cadrul grupului de firme IRS și-au dat acorul pentru oferta de preluare prezentată de investitor, iar contractele de transfer au fost semnate, relatează Mediafax.

Principalii creditori ai grupului (un consorțiu bancar condus și coordonat de Royal Bank of Scotland) și foștii acționari au participat la negocieri.

Astra Vagoane, Meva și Romvag Caracal au peste 100 de ani de activitate în industria românească. În total, cumulează peste 1.500 de locuri de muncă. Datoriile consolidate ale lor depășeau 150 de milioane de lei în momentul în care s-au deschis procedurile de preluare.

Grupul IRS, aflat în proprieatatea omului de afaceri Cristian Burci, are sediul central în Luxemburg. IRS deține și acțiunile constructorului de nave fluviale Severnav Drobeta Turnu Severin și compania de transport feroviar Servtrans. Invest.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic