Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea Codului BVB: Piața va fi restructurată

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea Codului BVB: Piața va fi restructurată

Un articol de: |
Foto: cugetliber.ro Economic

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat o serie de modificări propuse de Bursa de Valori București pentru Codul BVB, care vizează o nouă segmentare a pieței reglementate și măsuri pentru creșterea vizibilității și lichidității acțiunilor listate.

Potrivit acestor modificări, emitenții vor putea și sunt îndemnați să transmită comunicate/ rapoarte curente și în timpul ședinței de tranzacționare, instrumentele financiare nu vor mai fi suspendate de la tranzacționare în ziua derulării Adunării Generale a Acționarilor /AGA/ emitentului, iar categoriile 1, 2 și 3 pentru acțiuni vor fi înlocuite cu categoriile Premium și Standard, informează un comunicat al Bursei de Valori București.

„Modificările la Cod includ, printre altele, eliminarea recomandării transmiterii rapoartelor curente de către emitenți în afară ședinței de tranzacționare. Când această modificare va intra în vigoare, emitenții vor transmite comunicatele/ rapoartele curente de îndată ce sunt disponibile, inclusiv în timpul ședinței de tranzacționare, dar nu mai târziu de 24 de ore de la producerea respectivului eveniment”, mai precizează BVB.


Citeşte mai multe despre:   BVB,   ASF,   codul BVB
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic