Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic BCE și guvernele din zona euro, pregătite să intervină pentru reducerea costurilor de finanțare ale Spaniei și Italiei

BCE și guvernele din zona euro, pregătite să intervină pentru reducerea costurilor de finanțare ale Spaniei și Italiei

Un articol de: |
Foto: blogs.telegraph.co.uk Economic

Guvernele din zona euro și Banca Centrală Europeană sunt pregătite să intervină pe piețele financiare pentru a ajuta la reducerea costurilor de finanțare ale Spaniei și Italiei, potrivit cotidianului Le Monde, citat de Reuters.

Potrivit unor surse neprecizate citate de cotidianul francez, BCE este de acord cu participarea la acest demers cu condiția ca Guvernele să valorifice fondurile de salvare ale blocului, respectiv Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) și Mecanismul European de Stabilitate (ESM).

În cadrul acestui plan, EFSF ar putea fi activat în primă fază prin achiziționarea de datorii spaniole și italiene pe piața primară, urmată de ESM în luna septembrie, când fondul devine operațional.

Totodată, BCE ar cumpăra titluri guvernamentale spaniole și italiene de pe piața secundară.

Potrivit cotidianului, planul va fi finalizat în următoarele zile sau chiar săptămâni, oficialii organizând vineri o sesiune de consultări pentru a discuta acest lucru.

Președintele BCE a declarat, joi, că va face tot ce îi va sta în putință pentru a păstra moneda euro, dând asigurări că poate lua mai multe măsuri referitoare la costurile de împrumut ale celor două țări.
Citeşte mai multe despre:   zona euro,   bce,   costuri de finantare,   Spania,   Italia,   ESM ,   EFSF
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic