Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern (VIDEO)

Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern (VIDEO)

Un articol de: |

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a anunțat marți seară, că în urma ședintei de guvern, bugetul de stat României și bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2017 au fost aprobate. Acesta a dat asigurări că guvernul se va situa în ținta de deficit bugetat de 3%.

Viorel Ștefan a precizat că s-a avut în vedere în stabilirea bugetului de stat faptul că creșterea economică a României trebuie să se simtă în veniturile românilor prin creșteri de venituri și pensii, mărirea salariului minim sau reducerea taxelor și impozitelor.

Citește și: De la 1 IULIE, CREȘTE PREȚUL ENERGIEI ELECTRICE! Câți bani în plus vor scoate românii din buzunare

De asemenea, în bugetul de stat s-au prevăzut sume în creștere pentru investiții, dar și creșteri a alocărilor bugetare pentru sănătate și educație.

”Proiectul de buget ţine seama de datele reale ale economiei româneşti, programul de guvernare al PSD şi principalele politici publice pe următorii patru ani pentru a asigura dezvoltarea României”, a spus Viorel Ştefan.

Bugetul este construit pe o creştere a Produsului Intern Brut de 5,2%, cu un deficit fiscal de 3%. Veniturile estimate sunt de 254,1  miliarde de lei, iar 278,1 miliarde vor reprezenta cheltuielile.

Citește și: Efectele BREXIT-ului: Theresa May anunță ÎN CE CONDIȚII vor putea rămâne cetățenii români în Marea Britanie

Rata inflaţiei luată în calcul este de 1,4%, iar rata şomajului de 4,3%

Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern

 

Citește și: Jack Ma, cel mai bogat chinez, prezice că peste 30 de ani oamenii vor lucra 4 ore pe zi. Și că vine Al Treilea Război Mondial!

Citeşte mai multe despre:   bugetul,   adoptat,   sedinta de guvern,   VIOREL STEFAN,   Ministerul Finantelor,   sanatate,   educatie,   cresteri,   salarii,   taxe,   impozite
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Economic
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu