Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern (VIDEO)

Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern (VIDEO)

Un articol de: |

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a anunțat marți seară, că în urma ședintei de guvern, bugetul de stat României și bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2017 au fost aprobate. Acesta a dat asigurări că guvernul se va situa în ținta de deficit bugetat de 3%.

Viorel Ștefan a precizat că s-a avut în vedere în stabilirea bugetului de stat faptul că creșterea economică a României trebuie să se simtă în veniturile românilor prin creșteri de venituri și pensii, mărirea salariului minim sau reducerea taxelor și impozitelor.

Citește și: România detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa! Un vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaCurentul electric, OPRIT vineri în zone din București, Ilfov și Giurgiu. Vezi ce străzi sunt afectate

De asemenea, în bugetul de stat s-au prevăzut sume în creștere pentru investiții, dar și creșteri a alocărilor bugetare pentru sănătate și educație.

”Proiectul de buget ţine seama de datele reale ale economiei româneşti, programul de guvernare al PSD şi principalele politici publice pe următorii patru ani pentru a asigura dezvoltarea României”, a spus Viorel Ştefan.

Bugetul este construit pe o creştere a Produsului Intern Brut de 5,2%, cu un deficit fiscal de 3%. Veniturile estimate sunt de 254,1  miliarde de lei, iar 278,1 miliarde vor reprezenta cheltuielile.

Citește și: Bloomberg, despre România: Deși are cea mai mare creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde cea mai apăsătoare sărăcieIncredibil! Cu cât CREȘTE RATA LA CREDITELE ÎN LEI?! BNR a anunțat noul indice ROBOR"Creșterea salarială promisă de Guvern NU VA AVEA LOC!"

Rata inflaţiei luată în calcul este de 1,4%, iar rata şomajului de 4,3%

Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern

 

Citește și: Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" ZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luniPrețurile gazelor naturale a crescut vertiginos după explozia de la cel mai mare hub din Austria

Citeşte mai multe despre:   bugetul,   adoptat,   sedinta de guvern,   VIOREL STEFAN,   Ministerul Finantelor,   sanatate,   educatie,   cresteri,   salarii,   taxe,   impozite
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic