Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează o misiune economică în Republica Socialistă Vietnam

Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează o misiune economică în Republica Socialistă Vietnam

Un articol de: |

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conduce delegaţia oamenilor de afaceri care efectuează o misiune economică în R.S. Vietnam, în perioada 11-14 iulie 2016.

Delegaţia economică, din care fac parte reprezentanţi ai 18 companii, însoţeşte delegaţia Guvernului României, în scopul dezvoltării climatului investiţional dintre cele două state.

Citește și: Senatorul Zamfir acuză BNR de TENTATIVĂ DE FRAUDĂ și îl atacă dur pe premierul TudoseA fost identificat sunetul auzit în timpul discursului lui Ceauşescu din decembrie ’89. VideoSoția a făcut anunțul despre Ion Iliescu. Medicii i-au dat vestea cumplităRomânia, ANCHETATĂ de Comisia Europeană în cazul CFR Marfă

Asia reprezintă o destinaţie de afaceri prioritară, în contextul strategiei CCIR de sprijinire a companiilor româneşti pentru accesarea pieţelor non UE”, susţine preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban. Preşedintele CCIR consideră că trebuie menţinut dialogul între mediile de afaceri şi trebuie orientate politicile publice către atragerea de investiţii străine, iar Europa reprezintă o direcţie prioritară pentru pieţele non UE. „Suntem convinşi că România şi Vietnam pot identifica proiecte interesante pentru ambele părţi”, a declarat Daraban.

Misiunea economică are loc în contextul vizitei în Vietnam a lui Dacian Cioloş, Prim-Ministrul României, care va fi însoţit de către Lazăr Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe și Vlad Vasiliu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Acţiunea va include un Forum de afaceri dedicat deschiderii unor noi oportunităţi de afaceri şi dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale dintre companiile celor două state.

Citește și: Corina Crețu: România a pierdut aproape 800 de milioane de euro alocate infrastructurii de transportKaufland România anunță creșterea venitului minim brut în companie Conducta de gaze BRUA, construită cu oțel din China! ArcelorMittal: O RUȘINE! Românii plătesc taxe

În cadrul Forumului vor fi organizate întâlniri B2B cu companii vietnameze reprezentative din domenii precum căi ferate, petrol şi gaze, agricultură, produse farmaceutice, biotehnologie pentru agricultură, materiale de construcţii, industria de apărare şi turism.


Vietnamul, un partener economic important pentru România

Vietnamul este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai României, ocupând, totodată, unul din primele locuri în rândul partenerilor comerciali din ASEAN.

Citește și: Avertisment sumbru din partea economiștilor: Un 2018 de coșmar pentru româniAngajații uzinei Ford din Craiova acuză compania că le impune o renegociere DEFAVORABILĂ a lefurilor, odată cu trecerea contribuțiilorPSD-ALDE aruncă țara în datorii: Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani

La sfârşitul anului 2015, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre cele două state ajungea la 124,88 milioane Euro, dintre care exporturile numărau 37,23 milioane Euro, iar valoarea importurilor ajungea la 87,65 milioane Euro.

Totalul companiilor cu capital vietnamez în România, in iulie 2016, este de 197, cu un total capital social subscris vietnamez de 2,2 milioane Euro.

La 27 iulie 2012, Uniunea Europeană şi R. S. Vietnam au semnat  Acordul de Parteneriat şi Cooperare (PCA).

Citește și: Încep RESTRUCTURĂRILE! O cunoscută fabrică din România se ÎNCHIDE în ianuarieDirectorul general al Romgaz a fost demisRomânia detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa!

Vietnam este o piaţă cu 90 de milioane de consumatori, de peste 4 ori mai mare decât România, cu care UE a agreat un acord de liber schimb în data de 4 august 2015.

Vietnamul este o piaţă foarte dinamică, cu unul dintre cele mai ridicate ritmuri anuale de creştere a PIB din lume, de circa 7% în ultimii 10 ani.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic