Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Capital Economics: Deprecierea leului va continua până la decizia Curții Constituționale

Capital Economics: Deprecierea leului va continua până la decizia Curții Constituționale

Un articol de: |

Analiștii de la Capital Economics consideră că deprecierea masivă a leului va continua până pe 12 septembrie, atunci când Curtea Constituțională va anunțat decizia privind referendumul, decizie ce ar putea pune capăt crizei politice, arată Mediafax.

"Decizia Curţii Constituţionale a adăugat un nou strat de incertitudine la instabilitatea politică din România. Până la anunţarea unei decizii a Curţii în septembrie, încrederea investitorilor va fi, probabil, afectată în continuare. Nu sunt sigur cât de tare se va deprecia leul în urma anunţului. Banca Naţională a României are rezerve valutare relativ ridicate şi ar putea interveni pe pieţele valutare pentru a împiedica o prăbuşire a leului", cred analiștii.

Cel mai bun scenariu ar fi ca toate forţele politice să accepte decizia din septembrie a Curţii Constituţionale, situaţie în care presiunea asupra leului s-ar putea reduce spre sfârşitul anului.

Citeşte mai multe despre:   Capital Economics,   leul,   depreciere,   decizie,   CCR
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic