Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Câştigul salarial nominal net a crescut în iulie cu 1,8%, la 1.635 lei

Câştigul salarial nominal net a crescut în iulie cu 1,8%, la 1.635 lei

Un articol de: |

În luna iulie 2013, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.259 lei, cu 1,8% mai mare decât în luna iunie 2013.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.635 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 29 lei (+1,8%).

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (4.017 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (881 lei).

În luna iulie 2013, în majoritatea activităţilor din sectorul economic1, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare faţă de luna iunie 2013 ca urmare a acordării de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanţă), sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou), realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte).

De asemenea, câştigul salarial mediu net a crescut în luna iulie 2013 ca urmare a aplicării prevederilor legale2 pentru stabilirea salariului minim pe economie, la 800 lei/lună. Creşterile câştigului salarial mediu net au fost influenţate în unele activităţi economice şi de disponibilizările de salariaţi cu câştiguri salariale mici.

Citeşte mai multe despre:   castigul salarial net,   salariu mediu nominal net
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic