Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Câștiguri importante pentru cei care au pariat la bursă pe SIF-uri și Petrom

Câștiguri importante pentru cei care au pariat la bursă pe SIF-uri și Petrom

Un articol de: |
Foto: gazeta-afacerilor.ro Economic

Cele mai tranzacționate acțiuni de pe bursă, respectiv Petrom, SIF-urile şi Fondul Proprietatea, au adus câștiguri importante în primul semestru al anului, de 9% în cazul SIF Transilvania şi de 40% în cazul Petrom, scrie Ziarul Financiar.

Prin urmare, cei care au pariat la începutul anului pe Petrom, SIF Muntenia sau SIF Moldova au obținut câştiguri de zece ori mai mari decât dobânzile de 3,5 - 4% plătite de bănci la depozite. Calculul randamentelor a fost efectuat pe baza evoluţiei preţului acţiunilor, precum şi a dividendelor plătite de companii din profiturile anului 2011.

Cu toate că sectorul bancar nu se află în cea mai bună perioadă, și acţiunile Băncii Transilvania sau Erste au adus câştiguri de peste 10%. Una dintre dezamăgirile primului semestru este BRD, ale cărei acțiuni au pierdut peste 15%. În aceeași situație se află și Transelectrica, cu acţiuni care au scăzut cu 24%.


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic