Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic China protestează față de protecționismul SUA în sectorul oțelului

China protestează față de protecționismul SUA în sectorul oțelului

Un articol de: |
Foto:China Xinhua News Economic

Ministerul chinez al Comerțului a avertizat Statele Unite că afectează interesele companilor atât din SUA cât și din alte țări și că ar trebuie să fie mai prudente când foloses măsuri de remediere comercială în sectorul oțelului.

Vineri, Comisia de Comerț Internațional a SUA a decis că industria sa internă este "afectată material" de importurile de oțel rezistent la coroziune produs în China, India, Italia și Republica Coreea.

Citește și: Vrei locuința ta, fără chirie? ANAF vinde CASE IEFTINE! Când încep licitațiile și ce pași trebuie urmați Biserica Ortodoxă refuză canonizarea Regelui Mihai: nu îndeplinește o condiție Ce-au crescut copiii Nicoletei Luciu! Fetița e superbă cu părul lung, iar băieții nu-i mai recunoștiIdeile comuniste ale premierului: Tudose vrea închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile sociale ale angajaților și alte impozite

Într-o hotărâre de luna trecută, Departamentul de Comerț al SUA a stabilit nivelul taxei antidumping de 209,97 procente și nivelul taxei compensatorii de cel puțin 39,05 la sută pentru produsele din China.

Decizia finală de vineri a fost a doua făcută de autoritatea de comerț a SUA împotriva importurilor de oțel chinez de săptămâna trecută, potrivit China Xinhua News.

Miercuri, Statele Unite au decis să impună antidumping și taxe compensatorii la produse din oțel laminate la rece din China.

Citește și: Bugetul pe 2018: Topul ministerelor în funcție de salariul mediu (FOTO)OECD: Vârsta medie de pensionare va crește cu 1,5 ani pentru bărbați și 2,1 ani pentru femeiMugur Isărescu: BNR depune eforturi pentru a face faţă atacurilor cibernetice. Nu este exclusă apariţia unei crize la nivel global

Taxele mari vor forța ieșirea de piața SUA a acestor două tipuri de produse chineze și vor afecta interesele exportatorilor chinezi, care și-au exprimat nemulțumirea, a spus MOC într-un comunicat.

China ia și va continua să ia toate măsurile posibile, inclusiv adresând plângeri la Organizația Mondială a Comerțului, pentru a cere tratament corect pentru întreprinderile chineze și a le proteja interesele, se arată în comunicat.

Pe termen lung, măsurile protecționiste ale SUA vor face propria industria a oțelului mai puțin competitivă și astfel își pot afecta propria economie, avertizează comunicatul.
Dificultățile actuale experimentate în industrua oțelului din întreaga lume sunt rezultatul crizei financiare globale și recurgerea la măsuri protecționiste frecvente nu va ajuta la rezolvarea acestui subiect, potrivit MOC.

Citește și: SALVATOR: Dobânzile la credite pentru populație, PLAFONATE sub 3%. CÂND se va produce minunea"CADOU" de la PSD: Bilete de tren mai SCUMPE către Valea PrahoveiPARADOXURILE unei economii care a luat-o RAZNA: Bucureștiul și Ilfovul, cele mai MARI SALARII și cea mai REDUSĂ CREȘTERE economică

Citeşte mai multe despre:   China,   otel,   comert,   Organizatia Mondiala a Comertului,   SUA
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic