Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Christine Lagarde: Creşterea economiei mondiale în 2015 va fi sub aşteptările iniţiale ale FMI

Christine Lagarde: Creşterea economiei mondiale în 2015 va fi sub aşteptările iniţiale ale FMI

Un articol de: |
Foto: sans-langue-de-bois.eklablog.fr Economic

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a avertizat marți că în 2015 creşterea economiei mondiale va fi probabil sub aşteptările iniţiale ale FMI, din cauza redresării lente a statelor dezvoltate şi a încetinirii care are loc în ţările emergente, informează Reuters.

"Pe ansamblu, anticipăm că creştere globală va rămâne moderată, posibil mai slabă decât anticipam în iulie", a declarat Lagarde într-un discurs susținut la începutul unei vizite de două zile în Indonezia.

Șefa FMI a mai precizat că state emergente precum Indonezia ar trebui să fie vigilente la impactul problemelor economice din China, înăsprirea condiţiilor pe piaţa financiară globală şi perspectiva majorării dobânzilor în Statele Unite.

În luna iulie, FMI anticipa că economia mondială va înregistra în acest an o creştere de 3,3%, uşor sub ritmul de 3,4% consemnat în 2014.

Citeşte mai multe despre:   Christine Lagarde,   creşterea economiei mondiale,   FMI,   sub asteptari
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic