Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Circa șapte miliarde de euro au fost cheltuite în mod eronat de UE, în 2013

Circa șapte miliarde de euro au fost cheltuite în mod eronat de UE, în 2013

Un articol de: |

Aproximativ șapte miliarde de euro din bugetul de cheltuieli al Uniunii Europene, aferent anului 2013 au fost cheltuite în mod eronat potrivit raportului anual al Curții Europene de Conturi, citat de AFP.

”De acum încolo, trebuie să existe un control și un management mai atent al fondurilor UE”, a declarat președintele Curții Europene de Conturi, Vitor Caldeira.

Totuși, Curtea estimează că rata totală de eroare pentru plățile efectuate în 2013 a coborât la 4,7% din bugetul comunitar pentru anul respectiv, în valoare de 148,5 miliarde de euro, de la nivelul de 4,8% preconizat pentru exercițiul 2012.

Cele mai multe erori, privind cheltuielile pentru 2013 au fos înregistrate în domeniul politicii regionale, cu o rată de eroare de 6,9%, și în cel al dezvoltării rurale, cu o rată de 6,7%.

Raportul a fost publicat în contextul în care Bruxellesul se confruntă cu presiuni din partea statelor membre pentru a restrânge cheltuielile.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic