Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Comercianţii din pieţe vor avea atestate de producător, carnete de comercializare şi 40% din tarabe

Comercianţii din pieţe vor avea atestate de producător, carnete de comercializare şi 40% din tarabe

Un articol de: |
Foto: presalocala.com Economic

Certificatele de producător pentru comercianţii din pieţe vor fi înlocuite prin atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor, iar spaţiile minime din pieţe alocate producătorilor individuali cresc de la 20 la 40%.

Un nou proiect de lege adoptat de Camera Deputaților schimbă în totalitate sistemul prin care producătorii agricoli persoane fizice valorifică produsele proprii în pieţele agroalimentare, relatează Mediafax.

Astfel, actualele certificate de producător vor fi înlocuite prin atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor.

Atestatul de producător reprezintă documentul care confirmă persoanei fizice care desfăşoară o activitate economică în sectorul agricol calitatea de producător agricol, iar carnetul de comercializare a produselor reprezintă documentul utilizat de persoana fizică care deţine atestat de producător, precum şi de soţul/soţia, rude/afini de gradul I, după caz, pentru vânzarea produselor agricole obţinute în ferma/gospodăria proprie.

Ambele documente se emit de către Primării, la solicitarea producătorilor agricoli persoane fizice care doresc să-şi valorifice produsele obţinute în ferma /gospodăria proprie.
 

Citeşte mai multe despre:   piete,   producatori,   carnet de comercializare,   tarabe
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic