Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Comisia Europeană a redus prognoza de creştere economică a României în acest an, de la 2,8% la 2%

Comisia Europeană a redus prognoza de creştere economică a României în acest an, de la 2,8% la 2%

Un articol de: |

Comisia Europeană a redus semnificativ prognoza privind evoluţia PIB-ului României în acest an, anticipând un avans anual de 2%, faţă de o creştere de 2,8% estimată în iunie.

„Ritmul creşterii economice s-a redus de la 3,5% în 2013 la 2,4% în prima jumătate a anului, în principal ca urmare a încetinirii puternice din al doilea trimestru, de 1,2% raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea a fost sprijinită de consumul privat şi exporturile nete, în timp ce investiţiile au continuat să contribuie negativ la creşterea PIB. Ca urmare, avansul economic este estimat pentru 2014 la 2%", se arată în raportul Comisiei publicat luni, citat de Mediafax.

Şi prognoza pentru 2015 a fost revizuită în scădere, Comisia estimând un avans economic de 2,4% pentru anul viitor, faţă de proiecţia de 2,6% prezentată în raportul din primăvară.

Pentru 2016, Comisia anticipează o creştere economică în România de 2,8%.Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   prognoza pib romania,   crestere economica
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic