Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Comisia Europeană a revizuit în scădere prognoza de creștere a zonei euro

Comisia Europeană a revizuit în scădere prognoza de creștere a zonei euro

Un articol de: |
Foto: economica.net Economic

Executivul european a înrăutățit prognoza de creștere a zonei euro, estimând un avans de 1,1% anul viitor, față de 1,7% previzionat acum șase luni, potrivit Financial Times.

În 2014, zona euro ar urma să înregistreze o expansiune de 0,8%, după ce în mai Comisia Europeană prognoza o creștere de 1,2% în 2014.

Cauzele revizuirii în scădere sunt prognozele mai slabe privind evoluțiile celor mai mari economii din zona euro, Germania și Franța.  PIB-ul Germaniei ar putea înregistra anul viitor o expansiune de 1,1%, față de 2% prognozat anterior, în timp ce avansul Franței va fi de 0,7%, de la 1,5% prognozat în urmă cu șase luni.

Prețurile de consum în zona euro ar urma să înregistreze o creștere de doar 0,5% anul acesta și de 0,8% anul viitor, după ce în mai se estima un avans de 0,8% în 2014 și de 1,2% în 2015. Inflația anuală în zona euro rămâne mult sub obiectivul de 2% fixat de Banca Centrală Europeană.

Spre deosebire se zona euro,  SUA a înregistrat în trimestrul trei din 2014 cel mai rapid ritm de creștere din ultimul deceniu. 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic