Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Conturile de salarii nu vor mai fi blocate de bănci: "Modul abuziv practicat în prezent determină adevărate drame familiale"

Conturile de salarii nu vor mai fi blocate de bănci: "Modul abuziv practicat în prezent determină adevărate drame familiale"

Un articol de: |

Veniturile obținute în baza unui contract de muncă nu vor mai putea fi poprite de către bănci, urmând ca datoriile pentru care au fost emise titluri executorii să fie reținute la angajator.

“Modul abuziv practicat în prezent, de executare silită a veniturilor persoanelor fizice rezultate din contracte privind raporturi de muncă cu persoane juridice, de către birourile executorilor judecătorești, în baza unor titluri executorii, determină adevărate drame familiale ca urmare a reținerii integrale a veniturilor acestora ca debitori popriți și a lipsirii lor și a familiilor lor, în acest fel, de orice mijloc de existență, ceea ce determină ca tot mai mulți debitori popriți să renunțe la încasarea veniturilor prin conturi bancare și să pretindă angajatorilor plata acestor drepturi în numerar”, arată autorii proiectului legislativ, scrie profit.ro.

Citește și: Kaufland România anunță creșterea venitului minim brut în companie Klaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!Conducta de gaze BRUA, construită cu oțel din China! ArcelorMittal: O RUȘINE! Românii plătesc taxe

Măsura va fi discutată în această toamnă de către Parlament.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic