Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Cum îi afectează Brexitul pe românii cu rate. Anunțul lui Mugur Isărescu

Cum îi afectează Brexitul pe românii cu rate. Anunțul lui Mugur Isărescu

Un articol de: |
foto: .jurnalistii.ro Economic

Votul pro-Brexit al britanicilor a fost mai degrabă un șoc emoțional, aproape imperceptibil pe piața monetară din România, însă impactul acestuia va fi resimțit pe termen mai îndelungat, având în vedere că a sporit incertitudinea și a slăbit spiritul european, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, potrivit stiripesurse.

"A fost mai degrabă un șoc emoțional, iar pe piața monetară a fost imperceptibil. Cred că s-a exagerat când s-a spus că s-a mișcat ROBOR-ul. Mișcarea nu a fost determinată de intervenția BNR. Noi nu comentăm intervențiile Băncii Naționale, dar pentru a arăta maniera emoțională în care s-au transmis informațiile, vă spun că nici măcar nu ne-am gândit să intervenim pe piața valutară, iar cursul s-a corectat de la sine. Impactul a fost aproape nesemnificativ. Mișcările au fost extrem de mici, aproape nesemnificative și comentariile au fost extrem de mari și uneori periculoase. Creăm probleme fără să ne doară capul", a explicat guvernatorul BNR.

Citește și: Lucrurile SCAPĂ DE SUB CONTROL: Inflația explodează, CRESC dobânzile și ratele. "Puneti-vă centurile, ne prăbușim!" Cine este tânăra ucisă la metrou la Dristor 1. Primele imagini cu Alina, și casa în care a locuitImagini cu victima de la metrou. Rezultatele necropsiei, făcute publiceZERO lei pentru Pasajul de la Domnești în 2018, deși are contractul semnat de peste șapte luni

"Noi ne păstrăm aprecierile. Brexit-ul a fost un risc major, s-a materializat, impactul este însă pe termen mai îndelung și derivă din două elemente: din incertitudine (pentru că a sporit incertitudinea) și din faptul că slăbește spiritul european. Iar pentru România spiritul european a constituit principala ancoră", a adăugat Isărescu.

Citeşte mai multe despre:   vrexit,   Marea Britanie,   UE,   Mugur Isarescu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic