Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic De ce nu mai sunt bani la MApN? Adevărul GOL-GOLUȚ: "Guvernarea Dragnea-Olguța mărește tot, inclusiv taxele și prețurile, dar deja pare că nu mai poate să plătească salarii și pensii"

De ce nu mai sunt bani la MApN? Adevărul GOL-GOLUȚ: "Guvernarea Dragnea-Olguța mărește tot, inclusiv taxele și prețurile, dar deja pare că nu mai poate să plătească salarii și pensii"

Un articol de: |

Promisiunile nejustificate de mărire a pensiilor și salariilor ar putea arunca România în colaps. Primul semn a fost dat marți, când MApN a anunțat că nu mai are bani pentru salarii, urmând ca norma de hrană și chiriile militarilor să fie plătite eșalonat.

“Pentru cei care nu știu: pensiile speciale se plătesc din bugetele ministerelor/instituțiilor din care au făcut parte pensionarii.
Mărirea pensiilor și pensionarea a zeci de mii de persoane cu pensii mari sau uriașe in MAPN, MI, SRI, SIE, Parlament și Justiție a pus presiuni serioase pe bugetele acestor instituții publice.
În același timp, prin pensionare s-au eliberat multe posturi care au fost, sunt și vor fi în continuare ocupate de angajați noi. În loc să se reducă cheltuielile prin pensionarea unora ele au crescut și mai mult prin plata pensiilor uriașe și angajarea altora în locul pensionarilor”, explică profesorul universitar Marian Preda într-o postare pe Facebook.

Citește și: Se dau 1.500 de lei de la STAT când TE ANGAJEZI! Ce trebuie să faci ca să primești BANII! Avem toate detaliileAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratDecizie de ULTIMĂ ORĂ. Formularul 600, AMÂNAT

Și asta fără să vorbim de cheltuielile necesare pentru achizițiile de tehnică militară modernă necesare și promise SUA și celorlalți aliați occidentali din NATO.

Totodată, profesorul de la Universitatea București spune că Parlamentul însuși are probleme cu bugetul din cauza pensiilor speciale și a cerut la rectificare peste 18 milioane de lei doar pentru a doua jumătate a anului pentru cei 480 de pensionari ”speciali” ai săi.

“Opoziția incompetentă ar trebui să ceară Guvernului situația cheltuielilor cu salariile și pensiile în toate instituțiile publice înainte și după majorări, pensionări și reangajări”, afirmă Preda.

Citește și: EURO ATINGE UN NOU MAXIM ISTORIC! CREDITELE SAR ÎN AER! (VIDEO)67% din banii Companiei de Autostrăzi s-au risipit în 2017 la firme străine. Rezultatul? 0 km de autostradăPreviziuni SUMBRE: ”BITCOIN o să se PRĂBUŞEASCĂ total și o să fie UITAT”

Coaliția de Guvernare PSD-ALDE a lovit dur în Guvernarea Boc-Băsescu pentru că a recurs la micșorarea veniturilor în anii de criză financiară, dar ei sunt în aceeaș situație doar că nu au curajul să-și anume. Au promis doar pentru voturi, nejustificat, iar acum ia de unde apucă.

“Guvernarea Boc-Băsescu a tăiat salariile și a amenințat că taie pensiile dar le-a plătit; Guvernarea Dragnea-Olguța mărește tot (inclusiv taxele și prețurile) dar deja pare că nu mai poate să plătească salarii și pensii”, adaugă profesorul.

“Oricum, dacă nu mai au bani pentru pensionari și salariați, Dragnea și Tudose le pot plăti restanțele în natură, sub formă de roșii, porumb, varză și castraveți din producțiile record la hectar pe care tocmai le-au anunțat (desigur, dacă au bani la buget să le cumpere pentru că, deși se laudă cu ele, recoltele nu sunt ale statului”, conchide Marian Preda.

Citește și: GFR, contract de sute de mii de lei de la Compania Naţională a UraniuluiCEA MAI MARE firmă de construcţii, în COLAPS! MII de locuri de muncă, ÎN PERICOLÎNDRĂZNEȘTE SĂ CREZI! Carburanţii s-au SCUMPIT masiv în România, de la începutul anului. Taxele către stat reprezintă mai mult de jumătate din preţ

 

 

Citeşte mai multe despre:   Marian Preda,   salariilor ,   pensiilor ,   Boc-Băsescu,   MApN,   militarilor
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic