Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic De ce se plătesc analizele pentru copiii, în ciuda decontărilor oferite de CNAS

De ce se plătesc analizele pentru copiii, în ciuda decontărilor oferite de CNAS

Un articol de: |
Foto: jordilabs.com Economic

Analizele pentru copii sunt extrem de necesare, dar și foarte scumpe. Un părinte plătește între 38 și 55 de lei pentru un exudat faringian (cu antibiogramă la nevoie), deși CNAS decontează această analiză cu 15 lei. Pentru analizele de calciu seric total, părintele plătește între 11 și 15 lei la privat, deși CNAS decontează această analiză cu 5,37 lei.

„Statul nu este responsabil când vine vorba de sănă­ta­tea copiilor, de accesul lor  la serviciile medicale. Nu are gri­jă de copii, în afară de vaccinuri nu există programe de pro­tecţie a copilului, programe pentru eradicarea anu­mitor boli. Noi propunem eliminarea plafoanelor pen­tru analize medicale, pentru un set definit de analize de depis­ta­re precoce a anumitor afecţiuni, aşa cum s-au eliminat pla­foanele la medicamentele compensate“, a spus Vasile Barbu, preşedintele Aso­ciaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor din România, conform Ziarul Financiar.

Citește și: Dragnea a avut o revelație: Salarii mai mari merită și angajații din sectorul privat, nu doar bugetariiBURSA DIN BUCUREȘTI ȘI LEUL SE PRĂBUȘESC, DUPĂ CE PSD A CONFIRMAT DESFIINȚAREA PILONULUI II DE PENSII (VIDEO)PSD vrea restrângerea dreptului cetățenilor de a-și deschide firme: Modificarea legii, pe masa de discuții a Guvernului Tudose

Copiii cu vârsta între 2 și 18 ani pot beneficia gratuit, anual, de investigații paraclinice: analize de laborator, pe baza trimiterii de la medicul de familie. În ciuda acesteia, prăinții trebuie să plătească, fiindcă nu găsesc locuri libere în laboratoarele private pentru efectuarea investigațiilor, din cauză că fondurile alocate se epuizează în primele zile ale lunii.

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Economic
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade