Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Decizie șoc la OMV Petrom! Mariana Gheorghe a DEMISIONAT de la conducerea companiei, după 12 ani

Decizie șoc la OMV Petrom! Mariana Gheorghe a DEMISIONAT de la conducerea companiei, după 12 ani

Un articol de: |

Mariana Gheorghe a renunţat la conducerea OMV Petrom după 12 ani de mandat. Christina Verchere va prelua funcţia de preşedinte al Directoratului şi de director general executiv (CEO) al companiei.

"După 12 ani extrem de intenşi petrecuţi la OMV Petrom, consider că este momentul să renunţ la această funcţie şi că Christina Verchere şi o nouă generaţie de lideri să continue construcţia unei companii puternice. Sunt onorată că am fost implicată în transformarea OMV Petrom şi în dezvoltarea potenţialului său de creştere", a declarat Mariana Gheorghe, potrivit Agerpres.

Citește și: ÎNDRĂZNEȘTE SĂ CREZI! Carburanţii s-au SCUMPIT masiv în România, de la începutul anului. Taxele către stat reprezintă mai mult de jumătate din preţCine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmSurse: Formularul 600 va fi MODIFICAT! Guvernul Dăncilă va trebui să corecteze EROAREA Guvernului Tudose

Renunţarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcţia, cel mai târziu pe 20 mai 2018.

Rainer Seele, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom a dat asigurări că în următoarele luni se va lucra îndeaproape pentru o tranziţie lină şi pentru atingerea obiectivelor companiei.

 "Christina Verchere este un lider de excepţie în domeniul de ţiţei şi gaze, cu o remarcabilă înţelegere a industriei. Suntem încântaţi că se va alătura Grupului OMV ca CEO al celei mai importante subsidiare, OMV Petrom SA. Selectarea Christinei Verchere a avut loc după o evaluare complexă şi detaliată a candidaţilor externi şi interni, condusă de Consiliul de Supraveghere. În ultimul deceniu, OMV Petrom a devenit o companie internaţională competitivă şi foarte profitabilă sub conducerea Marianei Gheorghe. Ne exprimăm recunoştinţa pentru performanţa solidă şi leadership-ul Marianei Gheorghe, pe care aceasta le-a dovedit faţă de OMV Petrom în ultimii 12 ani", a declarat Rainer Seele.

Citește și: Funcţionarii ANAF, pe Facebook la fel ca la ghişeu: Se va răspunde la întrebările postate până la ora 16.30. Zeci de nelămuriri, rămase fără răspuns (FOTO)Cărtărescu: Declarația 600 este o aberație fiscală și o insultă / Petiție pentru retragerea formularuluiVești EXCELENTE pentru TINERII absolvenți! Cum puteți primi BANI DE LA STAT! Avem toate DETALIILE

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Citeşte mai multe despre:   OMV Petrom,   Christina Verchere,   Mariana Gheorghe
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic