Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Delegația Fondului Monetar Internațional s-a întâlnit cu guvernatorul BNR

Delegația Fondului Monetar Internațional s-a întâlnit cu guvernatorul BNR

Un articol de: |
Foto: politicaromaneasca.ro Economic

Delegația Fondului Monetar Internațional, condusă de olandezul Erik Jan de Vrijer (foto) s-a întâlnit, vineri după-amiază, cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, pentru a trece în revistă politicile economice și monetare, și perspectiva macroeconomică pentru perioada 2012 – 2016.

Proiecția de inflație pentru acest an și situația sistemului bancar s-au aflat și ele pe agenda discuțiilor, relatează Agerpres.

Se pare că FMI consideră că este foarte dificil să se păstreze ehilibrul între asigurarea unei stabilități relative a leului și menținerea rezervelor valutare ale BNR la un nivel confortabil, care să poată absorbi din efectele unor eventuale șocuri venite din zona euro.

Probleme mari sunt puse de deprecierea leului, care pune presiune pe inflație, și de secetă, care ar putea duce la creșterea prețurilor alimentare, astfel încât inflația la sfârșitul anului să depășească nivelul prognozat de Fond. Ținta de inflație pentru 2012 este de 3,2 la sută.

Discuțiile autorităților române cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional continuă în seara de vineri. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Georgescu, va discuta cu delegația, în principal, despre execuția bugetului pe primele șase luni, despre proiectul de rectificare bugetară pentru 2012 și despre perspectiva fiscalității pe termen mediu.

Misiunea FMI în România, care a început marți, se va încheia pe 13 august.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic