Designerii români, nemulţumiţi că nu mai pot merge la târguri în străinătate. Apel către Cioloș: Vor exista consecințe uriașe și pierderi necuantificabile

Designerii români, nemulţumiţi că nu mai pot merge la târguri în străinătate. Apel către Cioloș: Vor exista consecințe uriașe și pierderi necuantificabile
Foto: stiripeblog.wordpress.com

Designerii români au protestat ad-hoc în fața Ministerului Economiei. Situația târgurilor și a expozițiilor din a doua jumătate a anului 2016 continuă să fie incertă. Programul de promovare este total blocat.

Pentru că nu mai pot merge la târguri în străinătate, mai mulţi designeri au organizat un protest în faţa Ministerului Economiei, scrie DCnews. Spun că programul de târguri a fost blocat, iar reprezentanţii Ministerului de Finanţe nu mai semnează actele necesare târgurilor din program, pentru că ministerul a aplicat greşit legea.

Mai mult, aceștia i-au trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloș în care explică faptul că neparticiparea a peste 430 de firme românești la târgurile din semestrul II al anului în curs va avea consercințe uriașe și pierderi necuantificabile.

Vezi AICI scrisoarea deschisă

Secretarul general al FRDVA, Florin Botea subliniază că deja nu mai vorbim despre faptul că ministerul nu mai plătește standurile, ci despre "imaginea de neprofesionalism și neseriozitate care se creează asupra firmelor românești exportatoare, care deși au publicitate plătită și sunt trecute în lista de participanți, vor lăsa spațiile goale".

Vezi AICI lista târgurilor care se pierde din cauza blocării programului de promovare. Cele cu roșu sunt deja pierdute.

Urmăriți B1TV.ro și pe