Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Dragnea, regrete privind neaplicarea impozitului pe cifra de afaceri: "Ar fi produs efecte bune într-o anumită privință"

Dragnea, regrete privind neaplicarea impozitului pe cifra de afaceri: "Ar fi produs efecte bune într-o anumită privință"

Un articol de: |

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni că impozitul pe cifra de afaceri nu se va mai aplica, iar în cazul taxei de solidaritate încă se fac simulări, iar dacă se va constata că nu se aduc suficient de mulți bani la stat, se va renunța la această măsură. (Detalii AICI)

La finalul ședinței de coaliție, Liviu Dragnea însă că această măsură economică ar fi avut efecte pozitive în anumite privințe, dar a trebuit să se renunțe la ea pentru că ar afectat societățile economice din România care acționează corect.

Citește și: Cât câștigă măicuțele și călugării din RomâniaPreviziuni SUMBRE privind introducerea TVA split: Companiile vor fi date peste cap de măsura guvernuluiLovitură pentru Guvern: TVA split, atac la Curtea Constituțională de un fost șef al ANAF

"S-a discutat despre impozitul pe cifra de afaceri. (Mihai Tudose — n.r.) le-a explicat și colegilor din coaliție, mie îmi explicase, că toate analizele și simulările pe care le-a făcut, și n-a mai fost nevoie să dureze mai mult, arată că acea măsură ar fi produs efecte bune într-o anumită privință, dar ar fi afectat societățile comerciale din România care acționează corect și își plătesc în mod onest datoriile către stat. În schimb, rămân în continuare să analizeze modalități, acțiuni, prevederi prin care dintr-o zonă de mare business statul român să încaseze impozitul pe profit așa cum ar fi normal. Și asta înseamnă că vor avea discuții inclusiv cu companiile respective, discuții pentru a vedea ce ar putea face statul român pentru ca acele companii să devină mai profitabile, pentru că este interesul comun", a afirmat Liviu Dragnea.

În schimb, președintele PSD a precizat că i-a solicitat premierul să analizeze activitatea celor de la ANAF.

"Eu i-am cerut prim-ministrului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF. Și m-a asigurat și pe mine, și pe colegii din coaliție că se va întâmpla lucrul acesta în zilele următoare. A făcut o informare despre întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles. În opinia mea, a fost o vizită bună. (...) Nu a fost chemat acolo, a solicitat să aibă o întâlnire și s-a acceptat", a precizat Dragnea.

Citește și: Nicăieri în UE contribuţiile sociale nu sunt trecute integral în sarcina angajatului. La noi, experimentul e făcut chiar de PSD, un partid ce se pretinde de stânga. Cui foloseşte?Implementarea TVA split va costa ENORM și va BLOCA IMM-urile. Ce spun oamenii de afaceri despre inițiativa GuvernuluiMARE nevoie de bani la buget! Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom

În ceea ce privește taxa de solidaritate, Dragnea a precizat că orice măsură trebuie analizată atât din punct de vedere al oportunității cât și a impactului financiar.

"Dacă impactul financiar pozitiv este unul semnificativ, sigur că măsura urmează să fie implementată, dacă nu produce alte lucruri negative. Dacă impactul financiar este unul negativ, n-are rost", a afirmat Dragnea.
 

Citeşte mai multe despre:   impozitul pe cifra de afaceri,   Dragnea,   Tudose
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Economic
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade