Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Economia Greciei a crescut cu 0,9% în trimestrul al doilea: Sezonul turistic, un rol esențial

Economia Greciei a crescut cu 0,9% în trimestrul al doilea: Sezonul turistic, un rol esențial

Un articol de: |

Economia Greciei a crescut cu 0,9% în trimestrul al doilea faţă de trimestrul precedent, potrivit datelor institutului elen de statistică Elstat, care au fost revizuite în urcare cu 0,1 puncte procentuale faţă de estimarea iniţială, relatează MarketWatch.

Faţă de anul anterior, economia elenă a avansat cu 1,6%, cu 0,2 puncte procentuale peste prima estimare.

Creșterea s-a datorat cu precădere de începutul în forţă al sezonului turistic. Efectul pozitiv însă va fi de scurtă durată, din cauza introducerii controlului capitalului în luna iulie, care este în continuare în vigoare.

Măsurile de control al capitalului vor influenţa negativ datele economice în al doilea semestru al anului. Autorităţile elene şi creditorii internaţionali anticipează că economia se va contracta cu 2,3% în acest an, după ce anul trecut a ieşit din recesiunea de şase ani, cu o creştere de 0,8%.

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro au aprobat în urmă cu o săptămână, noul plan de asistenţă financiară destinat Greciei, în valoare de 86 de miliarde de euro.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).


Citeşte mai multe despre:   Grecia,   economie Grecia,   Elstat,   datorie Grecia,   bce,   plan de asistenta financiara Grecia,   FMI
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic