Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Economia SUA a înregistrat o creștere de 1,7% în trimestrul al doilea

Economia SUA a înregistrat o creștere de 1,7% în trimestrul al doilea

Un articol de: |

Economia SUA a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere de 1,7%, peste estimarea medie a analiştilor de 1%, fiind susţinută de majorarea neaşteptată a stocurilor, în timp ce cheltuielile de consum au avansat sub ritmul din primul trimestru, a anunţat Departamentul pentru Comerţ.

Creşterea stocurilor în trimestrul al doilea a avut o contribuţie de 0,4 puncte procentuale la avansul PIB, citează BBC News.

În primul trimestru, economia americană a consemnat o creştere de 1,1%, revizuită în scădere faţă de o estimare anterioară de 1,8%.

Guvernul american a revizuit metodologia de calcul a PIB-ului, astfel că creşterea pe 2012 a fost îmbunătăţită de la 2,2% la 2,8%. Revizuirile afectează datele economice până în anul 1929.

Cheltuielile de consum, care reprezintă 70% din economia SUA, au urcat cu 1,8% în trimestrul al doilea, după un avans de 2,3% în primul trimestru.

Crearea de locuri de muncă şi preţurile mai mari ale locuinţelor susţin încrederea americanilor, vânzările de automobile şi producţia, mărind probabilitatea accelerării creşterii economice.

Citeşte mai multe despre:   economie,   SUA,   crestere,   2013,   stocuri,   departamentul de comert,   pib,   economia americana
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic