Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Euro a înregistrat un nou maxim istoric, pe fondul criticilor venite din partea Comisiei Europene

Euro a înregistrat un nou maxim istoric, pe fondul criticilor venite din partea Comisiei Europene

Un articol de: |
Foto: stiri.rol.ro Economic

Moneda europeană a înregistrat, marți, un nou maxim istoric în raport cu moneda națională, pe fondul criticilor dure primite de autoritățile române din partea Comisiei Europene, înaintea prezentării raportului MCV.

Este a treia ședință consecutivă în care moneda unică înregistrează o valoare maximă. Astfel, euro a fost cotat de Banca Națională a României la 4,5651 lei, cu 0,0080 mai mult față de ședința de luni.

O creștere mai mică, dar semnificativă la o privire de ansamblu a evoluției din ultimele zile, s-a înregistrat față de francul elvețian. Valoarea stabilită de BNR pentru această valută este de 3,8009 lei, în creștere cu 0,0065 față de luni.

În schimb, dolarul american a fost cotat în scădere cu 0,0286 de bani, la 3,7113 lei, după două ședințe consecutive în care a crescut.

Specialiștii consideră că evoluția descrescătoare a monedei naționale nu se va opri aici, și că fluctuațiile vor continua în săptămânile care urmează. Asta în ciuda faptului că ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, se declara, luni, optimist, în privința unei reveniri a monedei unice la valoarea de 4,5 lei, de dinainte de declanșarea tensiunilor politice interne.

Georgescu a recunoscut că pe lângă factorii interni, un impact important asupra cursului îl au i factorii externi, iar reacția instituțiilor internaționale, cu care România are parteneriate financiare, nu poate fi ignorată în acest sens. Tocmai de aceea, trebuie avute în vedere criticile aduse de Comisia Europeană sistemului judiciar din România, care va accentua neîncrederea investitorilor străini pe termen scurt și mediu.

Citeşte mai multe despre:   curs valutar,   maxim istoric,   raportul MCV,   Florin Georgescu,   fluctuatie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic