Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic EXPLOZIA prețurilor la energie din România, CONFIRMATĂ de Comisia Europeană

EXPLOZIA prețurilor la energie din România, CONFIRMATĂ de Comisia Europeană

Un articol de: |

Comisia Europeană a confirmat miercuri că România  a înregistrat, în trimestrul al treilea din  2017, cele mai mari creșteri de prețuri la energia electrică din UE.  

Potrivit unui raport al Executivului European, preţurile angro de energie electrică au crescut cel mai mult în România, cu 52%, iar în luna august au atins maximele Europei de Est, cu peste 90 de euro/MWh.

Citește și: Imprumut obtinut usor? Atentie la capcane!Româncă de 16 ani, violată. I-au examinat zona intimă și au găsit un detaliu irealUn apropiat al premierului Ungariei cumpără cel mai important hotel din Satu Mare (FOTO)

„Pe parcursul întregului trimestru III al anului 2007, preţurile en gros de energie electrică au fost cele mai ridicate în România din întreaga regiune CEE (n.n.- Europa Centrală şi de Est), datorită în primul rând producerii de energie electrică şi nucleară inferioară celei obişnuite în ţara respectivă, chiar şi în contextul producerii de energie electrică nucleară în mod tradiţional”, se arată în raportul Direcției Generale Energie, din cadrul Comisiei. 

Prețurile la energia electrică din țara noastră au explodat  înj timp ce la nivelul UE acestea s-au caracterizat printr-un grad ridicat de stabilitate, indicatorul european de putere fiind reprezentat de 38 de euro/MWh.

Comparând cu trimestrul III 2016, în al treilea trimestru al anului 2017 preţurile au crescut cel mai mult în România (52%), Slovenia şi Ungaria (ambele cu câte 41%), în timp ce Regatul Unit era singura ţară din UE în care s-a consemnat o scădere a preţurilor (-2,2%)”, se mai arată în raport.

Citește și: Străinii scot banii din România: SUTE de milioane de euro au dispărut în anul 2017VREMURI GRELE pentru români: Preţul pâinii ar putea CREŞTECum poţi primi BANI drept compensaţie pentru ÎNTÂRZIEREA zborului

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeană,   România
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic