Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic FAO: Risipa de alimente la nivel global costă anual 750 miliarde dolari

FAO: Risipa de alimente la nivel global costă anual 750 miliarde dolari

Un articol de: |
Foto: finantistii.ro Economic

Organizația ONU pentru alimentație și agricultură (FAO) a anunțat, miercuri, că peste un miliard de tone de alimente este risipit în fiecare an, lucru care duce la pierderi de 750 miliarde dolari, relatează AFP.

Risipirea masivă de alimente are o mare importanță asupra securității alimentare și a securității în general. Dacă reducem pierderile și risipa de hrană, reducem presiunea asupra producției alimentare", a declarat Jose Graziano da Silva, directorul general al FAO.

Potrivit FAO, această risipă ”uluitoare” reprezintă "un grav prejudiciu pentru mediu".

"În fiecare an, hrana produsă fără a fi consumată înghite un volum de apă echivalent cu debitul anual al fluviului Volga din Rusia și este vinovată pentru aducerea în atmosferă a 3,3 gigatone de gaze cu efect de seră", a explicat da Silva.

În total, 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite în fiecare an iar producția de hrană neconsumată ocupă 30% din terenurile cultivabile.

"Costurile economice directe ale risipirii de produse agricole, excluzând fructele de mare și peștele, reprezintă circa 750 de miliarde de dolari" în fiecare an, spune agenția ONU.

Citeşte mai multe despre:   FAO,   risipa de alimente,   nivel global,   750 miliarde dolari
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic