Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Fitch: Situația politică nu afectează deocamdată ratingul României, dar aceasta nu trebuie să afecteze consolidarea fiscală

Fitch: Situația politică nu afectează deocamdată ratingul României, dar aceasta nu trebuie să afecteze consolidarea fiscală

Un articol de: |
Foto: dcnews.ro Economic

 Agenţia de evaluare Fitch menține ratingul României la BBB- cu perspectivă stabilă, menționând că deocamdată tensiunile politice interne nu influențează perspectiva economică.

Totuși, analiștii atrag atenția că este posibilă o degradare a ratingului în cazul întârzierii reformelor structurale sau dacă va fi afectată consolidarea fiscală.

"Pentru ca instabilitatea politică să afecteze ratingul, ar trebui să afecteze administraţia astfel încăt să ameninţe obiectivele fiscale sau să întârzie reformele structurale, sau dacă ţara ar avea dificultăţi în privinţa satisfacerii necesităţilor de finanţare. Încă nu s-a întâmplat asta, însă s-ar putea întâmpla dacă nivelul actual de instabilitate ar deveni o caracteristică permanentă a vieţii politice româneşti", se spune într-un comunicat transmis miercuri de Fitch și citat de Mediafax.

Agenția s-a arătat interesată de reformele structurale convenite în acordul României cu FMI şi Comisia Europeană, inclusiv privatizarea companiilor de stat, domeniu în care există deja probleme după eşecul încercării de vânzare a Cupru Min Abrud şi după intrarea Hidroelectrica în insolvenţă.

Fitch estimează că deficitul bugetar pentru 2012 va fi puţin sub 3% din PIB, iar România va ieşi din procedura de deficit excesiv a UE la mijlocul anului viitor.

Citeşte mai multe despre:   Fitch,   agentie de evaluare,   consolidare fiscala,   perspectiva economica,   privatizare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic