Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Florin Georgescu: Avem certitudinea de încadrare în prognoza de creștere economică de 1,5% din PIB

Florin Georgescu: Avem certitudinea de încadrare în prognoza de creștere economică de 1,5% din PIB

Un articol de: |
Foto: puterea.ro Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Georgescu, a afirmat miercuri că datele macroeconomice înregistrate în primul semestru al acestui an indică „certitudinea de încadrare în prognoza de creștere economică de 1,5% din PIB.”

Ministrul a precizat că veniturile ca pondere în PIB sunt mai mari cu 0,5 puncte procentuale decât estimarea inițială, în primul semestru, în timp ce cheltuielile sunt mai mici cu trei puncte procentuale, informează HotNews.

„Am încasat venituri mai mari decât cele prognozate din economie, reflectând o bună evoluție a ramurilor care crează PIB,” a spus ministrul, notând că au crescut și „cheltuielile de investiții, un element de natură să dea încredere.”

Evoluțiile acestea „ne fac să avem certitudinea de încadrare în prognoza de creștere economică de 1,5% din PIB,” a mai adăugat Florin Georgescu, care a spus și că România și-a îndeplinit și parametrii de deficit bugetar pe primele șase luni.

Evoluția indicatorilor macroeconomici „creează premise să putem afirma că ne vom încadra cu siguranță în deficitul prognozat de 2,2% din PIB, aproape jumătate față de anul trecut,” a mai declarat acesta.

Citeşte mai multe despre:   Florin Georgescu,   incadrare,   crestere economica,   pib,   Ministerul Finantelor,   venituri,   cheltuieli
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic