Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic FMI, mulțumit de progresele înregistrate în cadrul discuțiilor cu Grecia privind măsurile de austeritate

FMI, mulțumit de progresele înregistrate în cadrul discuțiilor cu Grecia privind măsurile de austeritate

Un articol de: |
Foto: greecepictures.org Economic

Expertul FMI la Atena Poul Thomsen s-a declarat mulțumit de progresele înregistrate în cadrul discuțiilor referitoare la măsurile de austeritate pe care statul grec urmează să le implementeze în continuare, potrivit AFP.

Am făcut progrese bune, ne vom întoarce la începutul lunii septembrie de la Atena”, a declarat oficialul FMI după întrevederea cu Ministrul grec de Finanțe, Yannis Stournaras, și Ministrul Muncii, Vroutsis Yannis.

Delegația FMI, BCE și UE se află la Atena pentru pregătirea unui not pachet de măsuri de austeritate, prin care Grecia trebuie să economisească 11,5 miliarde de euro.

În ultimele săptămâni, reprezentanții instituțiilor internaționale au făcut presiuni asupra Guvernului elen pentru a accepta reduceri suplimentare ale cheltuielilor publice, care vizează tăierea salariilor și a pensiilor.

Măsurile sunt o condiție pentru eliberarea unei noi tranșe de împrumut, în valoare de 31,5 miliarde de euro, în luna septembrie.
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic